Abel Folk, Imma Colomer i Estel Solé, a El Jardí de la Dorothy de Calella

La quarta edició del cicle a Cap Roig inclourà textos de Carner, Roig, Salvat-Palasseit i Simó

Meri Yanes, en una lectura del cicle.

Meri Yanes, en una lectura del cicle. / Fundació Josep Pla

Alba Carmona

Alba Carmona

L'actor Abel Folk recitant Josep Carner donarà aquest dissabte el tret de sortida a les lectures de clàssics catalans del Jardí de la Dorothy, el cicle cultural dels jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell. Entre març i octubre, intèrprets com Estel Solé, Carme Sansa, Anna Barrachina, Imma Colomer i Pep Pla participaran en la programació llegint textos de Montserrat Roig, Maria Àngels Anglada, Joan Salvat-Papasseit, Isabel-Clara Simó i Josep Pla.

L'espai de lectura a l'aire lliure dels jardins de Calella, que porta el nom de la seva creadora, Dorothy Webster, tornarà a acollir recitals en veu alta en què els textos sobre el mar i la natura de diferents autors, tots ells clàssics de la literatura catalana, seran els protagonistes. Hi tindrà un paper destacat, és clar, un palafrugellenc il·lustre, amb el Vermut Literari Josep Pla a Cap Roig, que canvia de continguts a cada edició.

El programa d'El Jardí de la Dorothy, una iniciativa impulsada per la Fundació Josep Pla i la Fundació La Caixa, també ofereix en la seva quarta edició vuit tallers i activitats familiars perquè petits i grans puguin gaudir conjuntament de l'art de la paraula. La Formigueta Curiosa, Umpalumpa, La Sal d'Olot, La Sirga i Tacte Joiers, juntament amb les actrius Meri Yanes i Olga Cercós i la mateixa Fundació Josep Pla, oferiran mensualment un taller amb una experiència artística i literària per gaudir en família.

Ruta Josep Pla a Cap Roig

La col·laboració entre la Fundació Josep Pla i la Fundació La Caixa als jardins de Cap Roig es completa amb l'organització de la Ruta Josep Pla a Cap Roig, que es programa regularment entre març i octubre. En aquesta activitat els visitants poden descobrir de la mà de la literatura de Josep Pla la història del jardí botànic i la relació de l'escriptor amb els seus promotors, el matrimoni Woevodsky-Webster.

Enguany, com a novetat, la programació incorpora una variant també per a públic familiar: la Ruta Josep Pla a Cap Roig, paraules i pinzellades, que tindrà lloc els mesos d'abril i octubre.