La intimitat de Marta Angelat a partir de les seves mascotes

L’actriu i directora s’estrena com a dramaturga a «Vides de gos», que dissabte arriba a La Planeta

Angelat a «Vides de gos».

Angelat a «Vides de gos». / Elisenda Canals

Alba Carmona

Alba Carmona

L’actriu i directora Marta Angelat porta aquest dissabte (20.00) a Girona Vides de gos, el seu debut com a dramaturga. La veterana intèrpret presenta un monòleg íntim a través dels records de les seves mascotes a La Planeta, en un cap de setmana íntegrament dedicat a la companyia Q-ars Teatre.  

Estrenat l’estiu passat al teatre La Gleva de Barcelona, Vides de gos converteix els gossos que han acompanyat Marta Angelat al llarg de la seva vida en els protagonistes del relat, que amb els animals com a fil conductor aborda qüestions com la pèrdua, l’alegria o la passió. 

«Cada gos amb la seva data d’arribada, fent avançar el calendari, marcant les etapes. Deixant cadascun d’ells un rastre de tendresa, de fidelitat i de saviesa inqüestionable», assegura Marta Angelat, que exposa la seva faceta més personal en un text cuit a foc lent i que parteix d’unes pàgines escrites de jove. «Quan, passats els cinquanta, vaig recuperar unes pàgines escrites als vint i pocs, vaig saber que allà hi havia una història», assegura Angelat. 

L'ecofeminista «Chipko», diumenge

Vides de gos és la primera de les dues peces que la companyia Q-ars Teatre presenta aquest cap de setmana a la sala de teatre independent. La segona, diumenge (18.00), és Chipko, amb dramatúrgia de Daniela Feixas -que també dirigeix- i Anna Güell.

Güell i Tània Banús defensen sobre l’escenari una peça que lliga la lluita ambiental amb la feminista a partir d’històries com les de l’activista Julia Butterfly Hill, que es va enfilar a una sequoia mil·lenària per salvar-la de la tala indiscriminada, o de la premi Nobel Wangari Maathai, impulsora del moviment Cinturó Verd contra la desertització de Kènia. 

Subscriu-te per seguir llegint