'Fàtima', de Jordi Prat i Coll, suma nou nominacions als XXV Premis de la Crítica

La gala d’entrega se celebrarà el dilluns 3 d’abril al Teatre Romea

El director Jordi Prat acompanyat pel repartiment de 'Fàtima'

El director Jordi Prat acompanyat pel repartiment de 'Fàtima' / Guillem Roset/ACN

ACN

La producció del Teatre Lliure 'Fàtima', del gironií Jordi Prat i Coll encapçala el rànquing dels finalistes dels XXV Premis de la Crítica d'Arts Escèniques, amb nou nominacions entre les quals a millor espectacle, direcció, text i actriu principal (Queralt Casasayas). En teatre, la segueixen 'Animal negre tristesa', dirigida per Julio Manrique, amb sis; el musical 'Golfus de Roma', que parteix amb cinc opcions, i 'Pares normals', d'Els Amics de les Arts, amb quatre. En dansa la coproducció 'Tradere', de Laia Santanach, despunta amb dues nominacions. Els aspirants al premi al millor actor són Pere Arquillué ('El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc'), Juan Diego Botto ('Una noche sin luna') i Oriol Guinart ('Isadora a l’armari').

El jurat dels premis que organitza la plataforma de la crítica Recomana, han fet públic aquest dimecres els nominats de la XXV edició. Una edició que desvelarà els guanyadors en una gala al Teatre Romea el proper 3 d'abril

A la secció de teatre, la proposta més destacada és 'Fàtima', la producció del Teatre Lliure que té nou nominacions. Entre elles, espectacle, direcció i text (per a Jordi Prat i Coll) i actriu principal, per a Queralt Casasayas. La segueix amb sis opcions a premi 'Animal negre tristesa', una producció de la Sala Beckett i el Teatro Español que pot guanyar en les categories de millor espectacle i direcció (Julio Manrique) entre altres.

En l’àmbit musical, destaquen dues produccions de gran format en català. 'Golfus de Roma' de Focus i el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida compta amb cinc nominacions: musical, doble possibilitat en Actor de musical (Jordi Bosch i Eloi Gómez), actriu de musical (Ana San Martín) i Vestuari (Montse Amenós).

La segueix de prop 'Pares normals' d’Els Amics de les Arts i Minoria Absoluta amb quatre reconeixements com a millor musical, actor de musical (Enric Cambray), actriu de musical (Annabel Totusaus) i música original / adaptada (Els Amics de les Arts).

En dansa, 'Tradere' de Laia Santanach opta a dos guardons: coreografia i espectacle nacional. En aquesta última categoria també hi trobem 'NEST', de SARAU / Marie Gyselbrecht, un espectacle que ha estat nominat pels jurats de dansa i arts de carrer.

En tres ocasions, diferents jurats han coincidit en distingir un mateix espectacle. Passa amb Poi, de la cia. D’es Tro de Guillem Vizcaíno, que aspira a guardons en circ, i arts de carrer.

I també és el cas d''El desig del cor', la proposta dirigida per Lucia del Greco que opta a dos reconeixements del jurat de teatre (Petit format i Revelació) i al premi Novaveu.