L’Ítaca recupera l’essència i torna a les places de l’Empordà

El festival prepara una gran nit amb Fetus com a protagonista a Corçà i s’estrenarà al far de Sant Sebastià amb un concert d’Albert Pla

La presentació del festival Ítaca, a la platja de l'Estartit.

La presentació del festival Ítaca, a la platja de l'Estartit. / Xènia Gasull

Alba Carmona

Alba Carmona

El festival Ítaca torna als orígens portant a les places de Gualta o la Pera músics com The Gramophone Allstars Big Band, Renaldo & Clara o els bisbalencs Fetus, que actuaran en una nit plena de col·laboracions a Corçà. Entre el 8 d’abril i el 2 de juliol, el festival oferirà divuit actuacions en sis municipis empordanesos, estrenant nous escenaris com la platja de Riells, a l’Escala, amb un concert gratuït de Lildami i Julieta per obrir l’onzena edició o el far de Sant Sebastià de Llafranc, on s’ha previst un concert d’Albert Pla, acompanyat d’un tast de vi de la D.O. Empordà i una visita guiada al poblat ibèric.

Entre els artistes que passaran enguany hi haurà també Delafé y las Flores Azules, que tancaran el certamen des de l’escenari de les havaneres de Calella de Palafrugell, a més de Vetusta Morla, Alizzz, La M.O.D.A., Triquell o Els Catarres, que formen part del cartell del massiu Ítaca Sant Joan a la platja de l’Estartit.

L’esdeveniment de l’Estartit, però, serà l’excepció, perquè l’organització té la voluntat de «potenciar l’essència del festival», que va néixer programant a les places de petits municipis empordanesos, i «millorar l’experiència del públic». 

Destaca especialment La Gran Xefla de Fetus, en què els bisbalencs presentaran el disc La serra dels perduts en una vetllada coral a la plaça de Corçà. Presentada per Manel Vidal, comptarà amb les col·laboracions de músics com Joan Colomo, Sanjosez, Mazoni, Quim Carandell (La Ludwig Band), Guineu o Les Salvatges. Prèviament, Carles Belda -que s’ha embarcat en el darrer projecte de Fetus- escalfarà la nit amb unes rondes de glosa.

A més, l’Ítaca manté la mirada cap a la sostenibilitat impulsada fa anys i hi haurà aigua gratuïta, no es vendran ampolles de plàstic fent una crida a dur gots reutilitzables i es reforçarà el servei de busos des de Girona i Figueres per reduir desplaçaments.