L’escriptor Martí Gironell publica «Un talp a l’Antiga Roma»

Els dos primers àlbums il·lustrats de l’autor garrotxí acumulen més de 7.000 exemplars venuts

La portada del llibre.

La portada del llibre. / Baobab

Alba Carmona

Alba Carmona

El periodista i escriptor besaluenc Martí Gironell acaba de publicar Un talp a l’Antiga Roma, el tercer títol de la sèrie d’àlbums il·lustrats per Coaner Codina. Després de treure Un talp al meu jardí (2021) i Un talp a l’Antic Egipte (2022), que acumulen més de 7.000 exemplars venuts, l’autor garrotxí publica amb el segell Baobab el tercer conte protagonitzat pel talp Felip, que aquest cop es trasllada a l’època dels romans en una història adreçada a lectors a partir de tres anys. 

Un talp al meu jardí va ser el primer àlbum infantil publicat pel darrer guanyador del premi Prudenci Bertrana, que es va inspirar en l’anècdota personal de quan es va trobar un talp al seu jardí per a crear un conte que aborda qüestions com el respecte pels altres i pels animals, l’amistat o la cura del medi ambient. 

En aquesta tercera entrega, el talp Felip espera impacient en Quim i en Pep, que tornen d’Itàlia de vacances, per viatjar fins a la Roma de l’antiguitat gràcies al seu rellotge màgic. Un cop allà, tots tres visitaran els diferents indrets de la ciutat i coneixeran les construccions més emblemàtiques de l’època. 

A més, també aprendran que a l’època dels romans les lletres també servien per comptar i ajudaran en Marc, el fill del cònsol, a trobar les lletres desaparegudes que algú ha amagat en diferents racons de la ciutat.

La presentació, demà

El llibre, publicat pel segell especialitzat en àlbums il·lustrats de l’editorial Estrella Polar, es presentarà aquest dissabte a les 12 del migdia a la llibreria 22 de Girona.