Joan Dausà, Víctor Manuel, Ana Mena i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) seran els caps de cartell de la tercera edició del Vallviva, el festival solidari de la Vall d’en Bas. La cita benèfica, que l’any passat va recaptar 60.000 euros, s’allarga un dia més i se celebrarà del 12 al 15 de juliol a la finca Les Brides, amb l’objectiu de recaptar fons per un projecte amb el Campus Vall d’Hebron. 

El Vallviva es posarà en marxa el 12 de juliol amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, que presentarà a l’escenari principal el projecte Himnes del cor, amb els solistes Manu Guix, Beth, Joan Garrido i La Pau. Víctor Manuel encapçalarà la segona jornada del festival, el dijous 13 de juliol, amb la gira de celebració del seu 75è aniversari, mentre que l’endemà serà el torn de Joan Dausà. La cantant Ana Mena centrarà la programació del 15 de juliol, per presentar el seu darrer treball, Bellodrama.

Ramon Mirabet, Roger Padrós, el cor Geriona, la banda de pop rock La Guardia, la cantant garrotxina Núria López i el saxofonista Pep Poblet completaran el cartell d’aquesta tercera edició.

En la primera edició es van recaptar més de 20.000 euros per a la planta d’oncologia infantil de l’hospital de la Vall d’Hebron i en la segona edició, 60.000 per a la Fundació Albert Bosch, el projecte d’investigació de l’ELA de Juan Carlos Unzué, la Fundació Oncolliga Girona i la Fundació Nzuri Daima, que aquest dimarts al vespre han rebut els xecs solidaris en un acte a l’Auditori de Girona

Aquest any la fundació iniciarà un projecte de col·laboració amb el Campus Vall d’Hebron, centre de referència mundial en l’àmbit de la investigació de la salut i, especialment, del càncer. 

El director del festival i impulsor de la iniciativa, Eudald Morera, assenyala que l’objectiu del Vallviva és «retornar al territori el que el territori ens dona». 

Pel que fa a l’oferta gastronòmica, al village hi haurà una desena de paradetes que oferiran els seus productes Km0 i a la zona Premium, es diversificarà l’oferta gastronòmica amb una proposta de restauració amb menús exclusius d’Estrella Michelin amb propostes de restaurants com Les Cols, Nandu Jubany o Ca l’Enric.

Les entrades es posaran a la venda el 14 d’abril.