Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Judit Neddermann i Blaumut, al Portalblau

El festival portarà una vintena de propostes a l'Escala i Empúries del 31 de març al 5 de setembre

Alba Carmona

Alba Carmona

Els Amics de les Arts, Judit Neddermann, Pau Vallvé, Blaumut i Joan Dausà encapçalen la setzena edició del festival Portalblau, que durà una vintena de propostes a l'Escala. El Festival de Música i Art a la Mediterrània arrencarà el 31 de març amb un concert de Roger Padrós a l'Alfolí de la Sal i s'allargarà fins al 5 de setembre, tot i que el gruix de la programació es concentra a l'estiu.

Organitzat per l'Ajuntament de l'Escala, el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i TEM Productions, el festival portarà a escenaris com la Mar d'en Manassa, l'Alfolí de la Sal, el Jardí Clos del Pastor, la Riba o el Fòrum romà propostes de música, teatre, dansa, la literatura, la poesia, el pensament i la fotografia.

Durant el juliol hi ha previstes propostes com la conferència Els sons de la Mediterrània entre el poeta Carles Duarte i el catedràtic Gianni Ginesi (14 de juliol); el concert de La Helen (15 de juliol); la conferència sobre Victòria de los Àngeles en l’any del seu centerani (21 de juliol); Girafes de la companyia Xirriquiteula Teatre (22 de juliol); una conversa literària de la mà de Miriam Cano i Mazen Maarouf (22 de juliol); la poesia de l’espectacle La infanticida interpretat per Blanca Llum Vidal i Maria Callís a partir del monòleg de Víctor Català (28 de juliol); un concert d’Anna Ferrer i un espectacle de teatre i música a càrrec de l’actor Dafnis Balduz i la cantant Anna Borrego (29 de juliol).

Durant el mes d'agost, el festival programarà concerts tant a la Mar d'en Manassa com al Fòrum Romà. Pau Vallvé (4 d'agost), Blaumut (5 d'agost), Judit Neddermann (6 d'agost) i GioSymphonia amb Mariola Membrives (7 d'agost) actuaran a la Mar d'en Manassa, mentre que pel Fòrum Romà d'Empúries hi passaran Joan Dausà (11 d'agost) i Els Amics de les Arts (12 d'agost). El dia 10 d'agost, l'actor, ballarí i performer Àngel Duran, actuarà a la Muralla Grega d'Empúries.

Una part de la recaptació del concert d'Els Amics de les Arts es destinarà enguany a la campanya de reforma de les instal·lacions pediàtriques de l'Hospital de Figueres, per millorar l'estada de pacients i familiars.

A més, després de la bona acollida l'any 2022, Portalblau amb el suport de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de L'Escala, organitza la II edició de les Jornades Formació, una activitat dirigida a tots aquells joves de 16 a 25 anys que vulguin aprendre com s'organitza un festival.

A aquesta iniciativa s'hi suma, a més, un nou projecte adreçat al talent musical jove en col·laboració amb la Fundació Casa de la Música. El I Concurs de Bandes Emergents, on els tres finalistes podran actuar a l'escenari de la Riba dins de la programació del festival.