La 9a edició del Festivalot, el Festival de Música en Família de Girona, amplia cartell amb les actuacions de Judit Neddermann i 'Musicals pels més menuts'. Ambdós es podran veure a l'Auditori de Girona el 28 de maig i les entrades ja s'han posat a la venda. La programació del festival es reparteix entre aquest espai i el parc de la Devesa els dies 27 i 28 de maig. Aquests dos caps de cartell se sumen als que ja s'havien anunciat: Els Catarres, Doctor Prats, Bob Marley for babies, Les Aventures del Lleó Vergonyós (espectacle de titelles d'El Pot Petit) i Edu Esteve del programa televisiu Eufòria.

La a novetat d'aquesta edició és la incorporació d'activitats de cultura popular amb la Fal·lera Gironina - Colla Gegantera de Girona, la geganta Rigoberta de la Bisbal d'Empordà i la col·laboració d'El Foment. I es manté la proposta d'activitats paral·leles i serveis a les famílies, a més dels descomptes segons nombre d'entrades comprades, que fa que segons els concerts adquirits els preus vagin de dos a dotze euros. Les entrades ja estan a la venda a la web del certamen.

El cartell del Festivalot 2023 s'ha realitzat amb la col·laboració de l'Escola Carme Auguet de Girona i el Projecte Cultural La Volta. A més, l'esdeveniment manté el vessant solidari i col·laborarà amb la Fundació Albert Bosch, que té com a objectiu promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils i, en general, contribuir al benestar de les persones durant la seva vida.

El Festivalot

El Festivalot va celebrar la seva primera edició l'any 2015. En un inici ubicat al centre de Girona, amb els concerts principals al Teatre Municipal, a la plaça del Pallol, a la plaça de la Independència i a l'Auditori de La Mercè. Després de demostrar un gran poder de convocatòria, el Festivalot es va desplaçar a l'Auditori de Girona i al parc de la Devesa, on les famílies poden gaudir d'un espai ampli i segur.

El projecte del Festivalot es basa a apropar la música en directe de qualitat a les famílies amb infants, per poder gaudir junts de la música de tots els estils. Tots els horaris dels concerts són diürns, els repertoris dels artistes s'adapten al públic familiar, hi ha serveis adaptats a les famílies. La convocatòria del Festivalot reuneix unes 20.000 persones durant l'últim cap de setmana de maig a Girona.