El Festivalot acosta Roba Estesa, Lildami i Els Catarres a les escoles

El grup tarragoní visita la Farga de Salt i fa dies el músic de Terrassa i els d’Aiguafreda van ser a l’Àgora i al Carme Auguet de Girona per versionar amb els alumnes una cançó seva abans d’actuar aquest cap de setmana a la Devesa

Jordi Roura

Jordi Roura

Roba Estesa canta a Viu com és una festa major, parla de gegants, nans i diables, de gralles, de castells i de somriures. Però amb els alumnes de quart de l’Escola La Farga de Salt aquest tema s’ha reversionat adaptant-lo a la pròpia festa que celebrarà el mes que ve els 50 anys del centre, en el marc d’una iniciativa impulsada pel Festivalot que també ha dut d’altres artistes que actuaran aquest cap de setmana a la Devesa a col·legis de Girona. Lildami va ser el mes passat a l’Àgora per afrontar el repte de reescriure Supermercat, mentre que Els Catarres van visitar el Carme Auguet, al Pont Major.  

«El nostre és un festival per als nens i les famílies, obert a tothom, i volem ser accessibles per a tothom», relata la directora del Festivalot, Rita Peré. Hi ha un component social, però també musical «perquè a més donem eines als professors per treballar una activitat molt motivadora amb els alumnes, i per als artistes també resulta una experiència molt gratificant». Peré confessa com Lildami «ens explicava que s’havia sentit una estrella del rock quan va anar a l’Àgora i que s’ho havia passat molt bé». 

La visita de Roba Estesa aquesta tarda a La Farga (hi han anat Gemma Polo, cantant, i Laia Casanellas, guitarrista) ha tancat el projecte d’aquest any. El Festivalot ja ha iniciat el compte enrere i aquest cap de setmana omplirà la Devesa i l’Auditori de música per a tots els públics i famílies. Natàlia Nadal és la directora de l’escola de Salt, que fa anys que col·labora amb el Festivalot, i n’estan encantats. «La primera vegada que hi vam participar vam fer una actuació amb els grups de percussió de sisè quan encara es feia a la plaça del Pallol», recorda Nadal. Ara la mostra ha crescut i des de fa temps ha fet el salt a la Devesa. Dissabte la percussió de la Farga no hi faltarà, com tampoc els alumnes de quart que han treballat la cançó amb Roba Estesa i que assistiran al seu concert.

«Per a nosaltres és molt interessant que el Festivalot doni cabuda a projectes musicals de les escoles. Per la Farga han passat Els Amics de les Arts, Cesk Freixas i Roba Estesa, i una vegada també la coral del centre va participar a un concert de Xiula», explica Natàlia Nadal. El funcionament de la iniciativa amb els alumnes és senzill: primer es fa una videotrucada entre el grup i els nens, i els artistes els proposen un repte que sol ser versionar una cançó seva. Al cap d’uns dies els músics visiten la classe per veure què n’ha sortit de tot plegat. «És una bona manera d’acostar els alumnes a la cultura i a grups que segurament no coneixien. És una manera d’apropar-los a estils musicals diversos», afegeix la directora de la Farga.

Una altra de les col·laboracions que impulsa el Festivalot és la dels dos cors infantils de Girona. El Vivace està treballant una actuació conjunta amb Edu Esteve, mentre que el Geriona prepara la seva participació al costat de Judit Neddermann. Superada la pandèmia i les seves conseqüències, aquest cap de setmana es preveu el Festivalot més multitudinari dels darrers anys, a plena normalitat, i amb un cartell que també inclou Doctor Prats, Bob Marley for babies, Les aventures del lleó vergonyós i Musicals per als més menuts, entre d’altres, a banda de tallers i múltiples activitats més. 

Subscriu-te per seguir llegint