«Sant Pere el Farsant» s’acomiada a casa

La Ludwig Band porta dissabte a La Fraternal d’Espolla la comèdia musical del Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant

Una escena de «Sant Pere el Farsant»

Una escena de «Sant Pere el Farsant» / Désirée Gómez

Alba Carmona

Alba Carmona

«L’últim cop, com a regal,/La comèdia musical/-escrita amb guió original-/Serà al bar La Fraternal/Del nostre poble natal./Serà trist però genial!/Serà, en fi, transcendental!». És el missatge que amb què el Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant, l’aliança de les actrius Cristina Colom, Louise Good i Laura Roig i La Ludwig Band, anuncia el comiat de la seva segona comèdia musical: Sant Pere el Farsant.

El col·lectiu, nascut a Espolla el 2017, juga a casa aquest dissabte amb una revisió del passatge bíblic de les tres negacions de Sant Pere que mira cap als abusos policials, narrada en forma de conte en vers, amb estètica retro i la banda sonora del grup empordanès.

«I ara em poso emocional,/Prò (sic) haurem de trobar un final/A la gira nacional,/Des de la ciutat condal/Fins al fons del món rural», resa el col·lectiu, que va estrenar aquest musical el 2019 al laboratori de creació de la sala Beckett de Barcelona, i l’ha anat representant en altres escenaris de la capital catalana, com el teatre El Maldà i La Biblioteca, convidats per laperla29, després a Vic i finalment, ara ho farà al poble de l’Alt Empordà on va començar tot.

Sant Pere el Farsant s’estructura a través del text en vers i de les cançons compostes per a la mateixa peça, per a representar una paràbola sobre l’acció implacable de la força policial sobre les conviccions personals inspirant-se en un passatge de l’Evangeli segons Sant Lluc.

Amb dramatúrgia i direcció de Quim Carandell i Lluc Valverde, Sant Pere el Farsant és la història d’un jove anarquista, en Pere, que, la nit després d’una operació policial, surt en un atac de fanfarroneria a alliberar tot sol els seus camarades detinguts o a deixar-hi la vida en l’intent. En el camí cap a la comissaria, begut i fora de si, es troba amb el càstig públic en mans de les autoritats d’un company de la seva organització. Enfront del cos sagnant del seu amic martiritzat, en Pere haurà de decidir si reconèixer-lo davant de tothom i córrer la mateixa sort que ell i els seus camarades, o bé, negar-lo i salvar la pell. En negar el seu amic, se li obriran les portes de l’infern.

Les tres actrius i els músics de La Ludwig Band posen veu a multitud de personatges i també a les cançons del llibret, en un «conte de Setmana Santa», com l’ha batejat la companyia, amb arrencada realista i que degenera fins a una al·legoria grotesca de l’Infern.

Sant Pere el Farsant és el segon musical del Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant. El primer, Les aventures extraordinàries de Fiona Pereshtròikovitx (2017), va estrenar l’any passat una versió audiovisual a Filmin. 

Subscriu-te per seguir llegint