El Festivalot omple la Devesa de Girona de somriures, activitats i molta música

La primera jornada del festival familiar aplega un nombrós públic al voltant de l'Auditori amb els concerts de Lildami, Roba Estesa, Doctor Prats o Edu Esteve i les activitats de caràcter lúdic

Redacció

Desenes de nens i nens, amb la seva família, han vibrat aquest dissabte amb la primera jornada del Festival, el festival de música en família de Girona, que tindrà lloc fins avui. Amb Lildami, Roba Estesa i Doctor Prats com a protagonistes destacats, la cita va arrencar de bon matí a l’Auditori amb l’espectacle Bob Marley for babies, la segona part de la trilogia que La Petita Malumaluga va iniciar amb Bitels per a nadons (concert tribut a The Beatles).

En les primeres hores de Festivalot també ha brillat Edu Esteve. L’exconcursant de la primera edició del programa Eufòria de TV3 ha presentat en un format adaptat als més petits a la sala de Cambra de l’Auditori els temes del seu disc Ara o mai, publicat aquesta primavera, així com versions de grans èxits de la música pop.  La jornada matinal també ha comptat amb l’actuació del grup Rikus i la sessió de Jaume Pla (Mazoni), que en mode discjòquei ha fet ballar al públic que omplia la Devesa. 

El Pot Petit, amb Les aventures del lleó vergonyós, avui dia ja convertit en tot un clàssic, ha obert la tarda a l’Auditori, fent les delícies dels petits espectadors amb les seves conegudes cançons. Al voltant de les 5 de la tarda, l’escenari de la Devesa ha acollit una de les actuacions més esperades i concorregudes d’aquesta edició. El cantant de música urbana Lildami, que s'ha mostrat en tot moment molt pròxim, ha presentat les cançons que conformen el seu darrer disc, Dummy, encara que el tema més celebrats pel públic ha estat l’èxit Supermercat.

De Roba Estesa a Doctor Prats

També han gaudit d’una gran rebuda per part del públic les Roba Estesa. Les tarragonines no han dubtat a fer ballar i cantar nenes i nens, mares, pares, tietes i tiets i fins i tot algunes àvies i avis amb la seva explosiva barreja de músiques urbanes i festives.

L’últim plat fort de la primera jornada del Festivalot ha estat el concert de Doctor Prats. La banda vallesana ha posat dempeus l'Auditori amb la seva proposta rítmica a base de pop i electrònica. El concert ha arrencat amb Seguirem ballant i A poc a poc, dos dels temes del seu últim llarga durada, Pel cantó bo (2022). No hi van faltar també èxits d’anteriors àlbums com la molt corejada Caminem lluny

A banda dels concerts, les activitats paral·leles que han tingut lloc a la mateixa Devesa, com el tast d’instruments, la visita dels Geganters de la Bisbal -amb la geganta Rigoberta al capdavant-, o els tallers de danses tradicionals o per aprendre a fer servir desfibril·ladors també han aplegat desenes de participants.

El Festivalot 2023 finalitzarà aquest diumenge amb una intensa jornada en la qual destaquen actuacions musicals molt esperades com la de Judit Neddermann, acompanyada del Cor Geriona Infantil, Els Catarres o el concert per a nadons Musicals pels més menuts.