Música als Masos lligarà clàssics del segle XX amb obres actuals

El festival garrotxí s’estén a l’Estudi Barberí dels RCR i cases pairals de Besalú, Riudaura i la Vall de Bianya

Presentació de la setena edició del Música als Masos.

Presentació de la setena edició del Música als Masos. / Música als Masos

ACN/DdG

La setena edició del festival de proximitat Música als Masos de la Garrotxa s’amplia amb una proposta que lligarà clàssics del segle XX amb compositors actuals. El certamen, que porta la música de cambra a cases pairals i espais patrimonials de la Garrotxa, concentra la programació entre l’1 i el16 de juliol, però per primera vegada també s’allarga al cap de setmana del 16 i 17 de setembre amb la nova proposta Música en Xoc, amb l’objectiu de contraposar l’obra d’uns i altres. Aquest 2023, s’hi podrà escoltar el Pierrot Lunaire d’Arnold Schoenberg i tres obres del reusenc Josep Maria Guix: Com un núvol lleuger, Suaument, dins la tristesa i Soroll d'aigua. Tot i aixoplugar-se sota el certamen d'estiu, l'objectiu és que el projecte camini sol en un futur i tingui autonomia pròpia.

No és, però, l’única novetat d’enguany, perquè el festival celebrarà cada concert en un escenari diferent, i incorpora l’Estudi Barberí dels arquitectes RCR a Olot i nous masos de Besalú, Riudaura i la Vall de Bianya com a escenari 

La programació comptarà amb el Quartet Cosmos, que contraposarà Brahms amb el compositor contemporani Tomàs Marco; el percussionista Miquel Bernat, amb una proposta de música electrònica; el duet Buch-Camats amb dues peces del repertori romàntic; el Quartet Vela amb un concert que reivindica l’obra de compositores i el tiorbista Ferran Pisà, que s’endinsarà al repertori a solo del segle XVIII.

Enguany, el Música als Masos també ofereix quatre produccions pròpies. Així, el certamen completarà la integral de les sonates per a violí i piano de Beethoven que va engegar l’any passat i tornarà a acollir el trio de corda Reus-Oliu.

El públic també podrà gaudir de La mort i la donzella de Schubert amb els instruments d’època del quartet Aisling i explorar la relació musical de la família Bach al voltant de L’Ofrena musical. 

Un concert a cada espai

Aquesta setena edició del Música als Masos també serà la primera que acollirà cada concert en un espai diferent. A més de l'Estudi Barberí, a Olot també s'hi incorpora el Mas Subiràs, i s'afegeixen el mas Sobeies de la Vall de Bianya, la casa Ferrer-Noguer de Besalú i el Mas Coromina de Riudaura.

Aquestes cases pairals es complementen amb les que ja hi havia fins ara: el Mas Vayreda i la Casa Solà-Morales i Ventós d'Olot, el Mas la Fàbrega de Sant Feliu de Pallerols i el Mas Pratdevall de Santa Pau.

Cada concert tindrà dos torns, a les set i a les nou del vespre, excepte en aquells casos en què caiguin en diumenge (quan l'horari s'avançarà una hora).