Tancaran dues setmanes la sala 2 del Truffaut per resoldre els problemes de visibilitat

L’aforament es reduirà de 70 a 50 butaques i s’ampliarà el desnivell de la platea perquè ara hi ha dificultats per veure la pantalla i els subtítols

Espectadors a la sala 2 del Truffaut el novembre passat, quan es va inaugurar

Espectadors a la sala 2 del Truffaut el novembre passat, quan es va inaugurar / David Aparicio

Jordi Roura

Jordi Roura

La flamant segona sala del cinema Truffaut es va projectar malament i haurà de tancar un parell de setmanes, segurament al setembre, per resoldre els problemes de visibilitat que presenta. L’espai, inaugurat el 18 de novembre passat, presenta un desnivell a la platea massa suau i això provoca que hi hagi moltes dificultats per veure la pantalla o seguir els subtítols de les pel·lícules. El problema es resoldrà reduint l’aforament, de 70 a 50 butaques, i ampliant l’alçada dels esgraons que separen les files gairebé el doble, sobre els 20 centímetres. També s’anul·larà la darrera fila de seients per facilitar la mobilitat a l’interior de l’espai: ara si un espectador ha de sortir a mitja sessió és molt probable que hagi de circular per davant la pantalla, i amb aquest canvi, es podrà moure pel fons de la sala.

Detectats els problemes, els tècnics de l’Ajuntament ja han visitat l’espai i han redactat el projecte de reforma. Mentrestant, i davant les queixes que sovint reben dels espectadors, des de fa temps es va decidir que només permeten l’accés a la sala 2 una trentena d’espectadors. Quan se supera aquesta xifra s’adverteix al públic que pot tenir problemes de visibilitat, tot i que si una persona decideix que vol entrar, tampoc li priven. L’obertura de la segona sala del Truffaut el novembre passat va permetre disparar l’assistència al cinema municipal de l’edifici Modern: l’any passat el va tancar amb 20.000 espectadors, una de les millors xifres dels seus 22 anys d’existència. Però de seguida molts habituals de l’equipament, davant de les incomoditats de la sala, són reticents a anar-hi i s’estimen més seguir les projeccions de la sala 1, la principal, l’antiga sala B del Modern, on no hi ha aquests problemes.

Quan hi ha més d’una trentena d’espectadors a la sala s’adverteix al públic que pot tenir problemes de visibilitat i si algú surt molest se li torna el preu del tiquet

Amb el projecte de reforma fet, ara s’han de seguir diversos tràmits burocràtics de l’administració abans no es facin les obres. No hi entrarà cap paleta, al Truffaut, almenys fins després de l’estiu, probablement al setembre. A més el canvi de l’Ajuntament després de les eleccions de diumenge passat potser retarda una mica més els treballs. En tot cas es calcula que en un parell de setmanes es podran resoldre tots els problemes de visibilitat detectats i reobrir amb la sala 2 en perfecte estat de revista. La segona sala del Truffaut era una llarga reivindicació del Col·lectiu de Crítics, l’entitat que gestiona el cinema municipal, per tenir més marge a l’hora de programar i combinar-ho amb els diferents cicles i sessions especials. El Truffaut és ara mateix l’únic cine que resta al centre després del tancament dels Albèniz.

Subscriu-te per seguir llegint