L'onzena edició de festival de màgia Fimag de Torroella de Montgrí esgota el 90% de les 6.100 entrades disponibles

Durant el cap de setmana s'han programat gairebé un centenar d'espectacles professionals per "dignificar el sector"

Redacció

El festival de màgia FIMAG de Torroella de Montgrí ha celebrat aquest cap de setmana la seva onzena edició. Ho ha fet, com és habitual, amb un cap de setmana ple d'espectacles, de diferents formats i per a tots els públics, durant tot el dia. El codirector del Fimag, Abel Font, explica que l'objectiu del festival és "dignificar el sector perquè deixi de ser el germà petit d'altres arts escèniques". En aquesta línia, detalla que el FIMAG acull propostes "professionals de molt nivell" en una programació calculada: "No es tracta de portar molts artistes, sinó de ser un referent de qualitat".

En aquesta línia, pel festival han passat artistes de renom internacional com l'hiptonista francès Jeff Touisant que va sorprendre propis i estranys amb l’acurada i sorprenent tècnica d’hipnosi que va convertir els voluntaris en titelles d’un mag que, a l’estil d’un autèntic gurú, va fer amb ells allò que va voler; o el rus Alain Simonov amb el número de manipulació Limbo; el francès Jimmy Delp - The orange magician amb el número It’s Good de màgia còmica; el coreà Manho Han amb Shopping Haul, número de màgia general; o el suec Hakan Berg, amb la màgia còmica de The king of birds. Tots aquests artistes han participat en la Gran Gala Internacional, l'espectacle de referència del festival, que ha aconseguit superar el 95% de l'aformament de l'auditori Espai Ter.

La traca final ha tingut a Jandro com a protagonista, que ha estat l'encarregat de penajar el cartell de sold out a l’Espai Ter de Torroella en l’últim gran espectacle del FIMAG’23. Un espectacle que ja havia sorprès a Las Vegas i havia fet riure de valent celebrities com Will Smith, Tom Cruise, Russell Crowe o Tom Hanks i que no ha passat desapercebut per unpúblic cada any més fidel a la cita amb la màgia de FIMAG.