Torroella es consolida com un referent de la màgia a Catalunya

El Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí celebra aquest cap de setmana la seva 12a edició amb una programació de fins a 70 espectacles professionals de la mà de mags arribats d’arreu del món. Jeff Toussaint va ser l’encarregat d’obrir el festival amb una sessió d’hipnosi col·lectiva

Un dels moment de la Gala Internacional del FIMAG.

Un dels moment de la Gala Internacional del FIMAG. / FIMAG

Ariadna González

La 12a edició del Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, el FIMAG, es va inaugurar el divendres a l’Auditori Espai Ter amb la sessió d’hipnosi col·lectiva protagonitzada pel francès Jeff Toussaint, un reconegut il·lusionista francès considerat el geni de l’especialitat; amb participació d’una trentena de voluntaris a l’escenari. L’hipnotista donava nom a un espectacle que va sorprendre propis i estranys amb l’acurada i sorprenent tècnica d’hipnosi que va convertir els voluntaris en titelles d’un mag que, a l’estil d’un autèntic gurú, va fer amb ells allò que va voler. El públic va sortir del recinte corprès per una raresa d’espectacle molt difícil de veure a Catalunya.

Ahir dissabte l’Auditori va tornar a rebre una de les exhibicions més destacades d’aquest festival, la Gran Gala Internacional. Tot l’aformanet es va exhaurir per a les dues sessions. La gala d’enguany va tenir una representació més «internacional» que en altes edicions del FIMAG, ja que hi van intervenir el rus Alain Simonov amb el número de manipulació Limbo; el francès Jimmy Delp - The orange magician amb el número It’s Good de màgia còmica; el coreà Manho Han amb Shopping Haul, número de màgia general; el català Dídak, amb el Little Style de grans il·lusions i el suec Hakan Berg, amb la màgia còmica de The king of birds. La presentació va anar a càrrec de l’andalusa, Lola Mento, triomfadora de la màgia golfa de l’any passat, amb un humor espontani, potent i directe que la va fer mereixedora de presentar la gala d’enguany. Des del FIMAG es considera que el nivell artístic de la gala d’aquest any va superar totes les expectatives i creuen que el festival es consolida com l’autèntic referent entre els festivals de màgia de Catalunya.

A part de l’esperada gala la jornada d’ahir també va estar plena d’altres activitats i de múltiples sessions programades de màgia singular (màgia de prop en petits aforaments de 25 a 50 localitats) amb estrelles del gènere com l’actual campió del món de micromàgia Luís Olmedo (al pati del Palau Solterra) o el referent català de la màgia de prop, Pere Rafart (a l’escenari del Cine Petit).

Avui hi haurà la cloenda del FIMAG i tindrà en Jandro com a protagonista. El mediàtic artista, amb l’espectacle Descabellado, amb el qual ha triomfat a Las Vegas, clourà el festival FIMAG’23. Un espectacle que ja ha sorprès i ha fet riure de valent celebrities com Will Smith, Tom Cruise, Russell Crowe o Tom Hanks.