Josep Domènech i Rafel Esteve triomfen al premi literari Sant Narcís

Els guardons del barri gironí reconeixen obres literàries en les modalitats de narrativa i poesia

Imatge de la cerimònia de lliurament de premis

Imatge de la cerimònia de lliurament de premis / Aniol Resclosa

Sergi Batlle

Ahir va tenir lloc la cerimònia de lliurament dels Premis literaris de Sant Narcís que guardonen obres de creació, originals i inèdites, en llengua catalana i que no han estat mai premiades. L’acte, convocat per l’Ateneu Santnarcisenc i el Club de lectura Sant Narcís, va celebrar-se ahir al Teatre Reparada Domènech del Centre Cívic Sant Narcís i va premiar dues obres literàries en les modalitats de narrativa i poesia. Durant el lliurament de premis, que va comptar amb la participació de les principals entitats del barri, va celebrar-se l’actuació de la Coral Xàntica de Girona, que aquest any celebra el seu trentè aniversari, i que va oferir un repertori de cançons populars en català. 

Pel que fa al premi de gènere narratiu, enguany s’entregava per divuitè any consecutiu, el guanyador va ser Josep Domènech Ponsatí amb la seva obra Manlleus per a una autobiografia. En aquesta categoria la finalista va ser Carme Càceres Cañellas pel relat La química de les paraules. 

En la categoria de poesia, el guanyador de la setena edició d’aquest premi va ser Rafel Esteve, de Castellterçol, pel poema Les meves Lisboas. En segona posició va quedar Henar Galán Mañad, de Figueres, amb el seu poema T’imagino. En aquesta modalitat, es premiava un sol poema, de temàtica lliure i que tenia entre 20 i 60 versos. 

Jurats independents

Els guanyadors de les dues modalitats dels premis Sant Narcís d’aquesta edició van ser escollits per dos jurats independents, un especialitzat en narrativa i un altre especialitzat en matèria de poesia.