Fetus celebrarà entre amics La Gran Xefla a l’Ítaca

Els bisbalencs congregaran aquest dissabte a la plaça Major de Corçà músics com Cala Vento, Joan Colomo, Mazoni, Sanjosex i Les Salvatges

Presentaran el seu darrer disc, La serra dels perduts, i el nou «single», «La gran xefla»

Fetus treu punta a l'imaginari popular empordanès amb «La serra dels perduts»

Fetus, en una imatge promocional.

Fetus, en una imatge promocional. / Jep Jorba

Alba Carmona

Alba Carmona

La particular barreja de punk, folk i l’imaginari popular nascut a les Gavarres de Fetus s’unirà aquest dissabte a una colla de músics amics, com ara Cala Vento, Mazoni o Joan Colomo, per a La Gran Xefla que els empordanesos celebraran al festival Ítaca. La plaça Major de Corçà acollirà la cita, pensada com un aplec popular en què la banda repassarà les seves cançons al costat de convidats com Sanjosex, Les Salvatges, Martí Plaja (Komando Moriles) o la violinista Marta Barbero. 

Carles Belda i el col·lectiu Glosa Girona seran els encarregats d’escalfar prèviament la vetllada, DJ Diego Armando la clourà i Manel Vidal exercirà de mestre de cerimònies.

El sextet presentarà el seu darrer disc, La serra dels perduts, i hi estrenarà el seu darrer single, La gran xefla, que va arribar a les plataformes la setmana passada i que parteix de l’esperit més tavernari del grup empordanès però acaba entroncant amb la seva vena més política. 

Documental de l'Ítaca

D’altra banda, l’Ítaca tancarà les celebracions del seu desè aniversari dijous vinent, 15 de juny, amb la presentació del documental El camí d’Ítaca. 10 anys de reivindicació, pomes, ous i cultura, de la productora audiovisual Plei. Serà a l'Auditori de La Mercè de Girona i l'entrada és gratuïta però cal inscripció prèvia.

El film recull la història del certamen, però també reflexiona sobre el paper de la cultura com a vehicle del canvi social i analitza el moment de la indústria musical al país amb la intervenció d’alguns dels artistes que hi han passat en aquests anys, com Pancho (de Zoo), Suu, Joan Dausà, Pau Riba, The Tyets, Roba Estesa, Josep Montero (d’Oques Grasses), Manel o La Pegatina. 

Alhora, també compta amb la participació de membres de l'equip de LInk Produccions, empresa impulsora del festival.