La història es repeteix, Clipper's Live es queda a la Cerdanya i Concert Studio se'n va. Així s'ha acabat la pugna entre la promotora de Juli Guiu, president de Clipper's i vicepresident del Barça, i la de Martín Pérez, director de Concert Studio. Aquest darrer va ser el primer a veure el potencial de Cap Roig i aixecar un gran festival a la Costa Brava. El festival va passar a les mans de la promotora de Guiu quan la Fundació "La Caixa" va passar a gestionar el bell paratge al costat de Calella de Palafrugell després de l'absorció de Caixa de Girona. Després d'això, el fundador de Concert Studio va convèncer l'Ajuntament de Xavier Trias per muntar als Jardins de Pedralbes el 2013 un festival elegant i 'cool' a l'estil de Cap Roig, la primera cita a l'aire lliure d'aquestes característiques a la capital catalana.

Diners

Però aquesta joia també ha acabat aquest any a les mans de Clipper's Live. Encara que la programació artística de Martín Pérez presentada a concurs va ser més ben valorada que la de Guiu, el poderós senyor dels diners va decantar la balança a la licitació organitzada per la Generalitat. Qui més diners va posar sobre la taula per quedar-se amb l'exclusiu paratge de Pedralbes es va quedar amb ell. Clipper's va oferir gairebé el doble, un milió d'euros, davant dels 550.000 euros de Concert Studio.

Ràpid de reflexos, aquest any Concert Studio ha traslladat la seva oferta estiuenca al Poble Espanyol amb el festival ALMA Festival Jardins de Pedralbes que aquest estiu ha congregat 48.000 persones, segons l'organització. El nou festival de Pedralbes, rebatejat com Les Nits de Barcelona, va captar el primer any 38.000 assistents segons els seus responsables i va programar tan sols un 30% de la proposta amb què va guanyar el concurs.

Excés d'oferta

La promotora de Martín Pérez va ser la primera a oferir a la Cerdanya un festival 'cool' de pop i rock pensant en els estiuejants de Barcelona que durant les vacances acudeixen a aquesta vall del Pirineu amb tres camps de golf. El 2021 Concert Studio va inaugurar el Cerdanya Music Festival amb artistes com Nathy Peluso i Aitana. L'any següent ja tenia la competència de Clipper's, que va llançar el Summerfest a uns camps al costat del Camí de Sant Marc (Puigcerdà).

Tanta oferta concentrada les mateixes dates, les mateixes dues setmanes d'agost, va perjudicar l'assistència. Aquest any Concert Studio -el festival del qual es va realitzar a Alp el primer any i a Llívia, al següent- ha decidit llençar la tovallola. No hi ha públic suficient públic per a dos esdeveniments similars. El Summerfest, que aquest any passa a anomenar-se Occident Summerfest, es corona doncs com a única cita festivalenca a la Cerdanya.

El segon any consecutiu Good Save the Queen obrirà el festival aquest dijous i es tancarà amb Pablo Alborán el dia 26 d'agost. Per l'escenari muntat al camp desfilaran 10 artistes. Entre ells, David Bisbal (18 d'agost), Ara Malikian (19 d'agost), Rosario (21 d'agost), Amics de les Arts (22 d'agost) i Dàmaris Gelabert (23 d'agost). Alguns també formen part del Festival de Cambrils (Maresme), un altre esdeveniment de Clipper's que també va ser gestionat abans per Concert Studio. La història es repeteix.