L’aterratge de Temporada Alta al Teatre al Jardí, amb Peeping Tom; Els Amics de les Arts, Dagoll Dagom, Fitzroy o la bailaora Rocío Molina són algunes de les propostes més destacades de la programació de Figueres Escena. Entre música i arts escèniques, la capital empordanesa acollirà més de cinquanta propostes de setembre a desembre.

La dansa serà la protagonista de dues de les fites més destacades del final d’any. Per una banda, la companyia belga Peeping Tom, amb la carta de presentació de Temporada Alta a Figueres, Diptych: The missing door and The lost room; i de l’altra, un referent del flamenc contemporani, la bailaora Rocío Molina, que de la mà del festival FlamenGi portarà l'espectacle Al fondo riela (Lo otro del uno), de la trilogia de la guitarra, al Teatre Municipal el Jardí.

Èxits teatrals del teatre català el premiat monòleg de Josep Maria Miró, El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, protagonitzat per Pere Arquillué també passaran per Figueres. També la comèdia Fitzroy de Jordi Galceran i Sergi Belbel o el darrer musical de creació de Dagoll Dagom, L’alegria que passa, en dues funcions accessibles amb serveis de subtitulació, audiodescripció i reforç de so amplificat i bucle magnètic.

El musical de petit format Els secundaris, d’Els Pirates Teatre i l’habitual cita operística a càrrec de la Fundació Òpera de Catalunya, que enguany representarà Romeu i Julieta, també formen part del cartell.

Pel que fa a la música, a més de la presentació del disc Allà on volia de Els Amics de les Arts a El Jardí, destaca un concert de músics de l’Empordà sota la direcció de Carles Coll.

En un format més petit, La Cate acollirà la presentació del primer treball de Chico Boy, el nom artístic del figuerenc Daniel González; i a l’Auditori Caputxins s’hi podrà escoltar un concert de bandes sonores de sèries anime de Lumus Ensamble amb la cantant empordanesa Ariadna Colomer o un concert gratuït organitzat per la Schubertíada, amb la soprano Mireia Tarragó i la pianista Carmen Santamaría.

En l’apartat familiar, hi haurà propostes per a diferents franges d’edat, com Sona la llum de La Curiosa, Miranius de D_Paper, Cometa de Roser López Espinosa, Non Tan Sapiens de la companyia circense gironina Non Sin Tri o An-ki dels banyolins Ortiga.

I més enllà de l’escena professional, sobresurt la celebració del centenari dels Pastorets, que tornen al Teatre Municipal el Jardí amb una doble proposta: les representacions d’El primer Nadal dels pastors i un concert amb la seva orquestra.

Les entrades es posen a la venda aquest dijous a la tarda.