El cicle de música experimental El Generador s’estén en la seva cinquena edició per Girona i Banyoles, amb més espais i col·laboracions amb altres entitats. El cicle de xerrades concert impulsat per l’Associació Cultural Ameba programa entre els mesos de setembre i febrer sis sessions en escenaris com l’Ateneu de Banyoles, la Casa de Cultura de Girona o La Marfà amb la implicació de vuit artistes. A diferència d’altres anys, les sessions seran els dissabtes a les 12 del migdia, amb periodicitat mensual i gratuïtes. 

Programat per Jordi Murillo, el cicle arrencarà el 16 de setembre a Banyoles amb Eloi el Bon Noi, una cita que compta amb l’acompanyament del festival 17820. 

Després el cicle es traslladarà a Girona, amb propostes d’artistes locals, però també francesos, de Màlaga o Burgos que presenten mirades completament diverses sobre el fet sonor i la creació experimental, amb les noves tecnologies, instruments inventats, l’electroacústica interactiva o l’electrònica arcaica com a eixos d'algunes de les sessions. 

La Casa de Cultura de Girona serà l’escenari de les sessions de Sarah Rasines (21 d’octubre); Patxi Valera, per a tota la família (25 de novembre) i Tomomi Kubo & Ferran Besalduch (27 de gener).

 La Marfà, el 16 de desembre, acollirà Queer Falafel (Anthony Kmeid) i Souzo (Patrick Pereira), que lideren les dues propostes guanyadores de la convocatòria de residències d’artistes i músics electroacústics Ganta 6, promoguda pel Centre de Creació Musical de Girona i el centre cultural Flashback de Perpinyà. 

La darrera sessió, el 17 de febrer, anirà a càrrec de Reyes Oteo i tindrà lloc al centre cívic Barri Vell-Mercadal.