L’artista David Ybernon i el circ seran dos dels puntals de la nova temporada d’Olot Cultura, mentre que en la programació Teatre Municipal de Roses destaca el darrer muntatge de La Calòrica i La mala dicció de Jordi Oriol. 

Olot s’obre aquesta tardor a l’Univers Ymbernon, un artista que es mou entre la pintura, l’escultura, el teatre, la poesia, la perfomance i la gastronomia. A la capital garrotxina s’hi veurà l’espectacle de dansa Latun la la en dansa, l’obra L’odissea de Latung La La i Aviat serà demà a la Biblioteca Marià Vayreda.

D’altra banda, també passaran pel Teatre Principal d’Olot artistes com Pere Arquillué amb el monòleg multipremiat El cos més bonic que s’haurà trobat mai de Josep Maria Miró o Dagoll Dagom, amb el seu últim musical de creació, L’alegria que passa. 

A més, la programació d’arts escèniques d’aquesta tardor anirà marcada pel circ: Escarlata Circus oferirà La Grutesca i Cirque Nicole et Martín presentarà els espectacles Vasilisa i Hansel i Gretel, tots ells aptes per al públic familiar, a l’interior d’una carpa de circ. Tant La Grutesca com Vasilisa formen part del cicle LAP, l’Altra Programació, un conjunt d’espectacles no convencionals que enguany també inclou Calidoscòpica de Sònia Gómez i Encarni Espallagas, The Watching Machine de Macarena Recuerda Sheperd o un concert de Magalí Sare i Dani López.

Per altra banda, aquesta tardor torna el festival elPetit, adreçat a infants de 0 a 5 anys i el Torín acollirà el cicle Jazz Olot amb Òscar Domènech Duality, Yoav Eshed Quartet i Benjamin Herman Trio. També en l’apartat musical hi ha previstos els recitals del músic i compositor olotí Grabu i el concert de Nadal amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Les entrades pel públic general es posen a la venda dimarts 19 a les 6, mentre que els abonaments ja estan disponibles. La venda preferent dels membres de la Societat Anònima començarà el dia 15 de setembre. Els joves menors de 25 anys gaudiran de descomptes especials.

«La mala dicció» obre el curs a Roses

En el cas del Teatre Municipal de Roses, la programació arrencarà el 23 de setembre amb La mala dicció, l’última peça de l’exitosa Trilogia del Lament escrita per Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí, on el denominador comú és la perversió, a partir del llenguatge, de les obres de William Shakespeare. En aquest cas, el punt de partida és Macbeth. 

Serà una de les cites més destacades de la temporada, juntament amb la comèdia La pell fina de Caramen Marfà i Yago Alonso, i sobretot, Le congrès ne marche pas, la darrera producció de La Calòrica, que s’estrenarà aquest setembre al Teatre Lliure i que arribarà a l’escenari rosinc pocs dies després d’acabar la temporada a Barcelona. 

Julio Manrique, Pau Roca, Anna Sahun i Katrin Vankova protagonitzen Cost de vida, un altre dels muntatges professionals que passaran aquesta tardor per Roses. 

Una temporada més, la programació de teatre familiar va a càrrec de l’associació cultural Optimist. Entre octubre i desembre, a sessió per mes, hi ha previstos La motxilla de l’Ada, premi de la Crítica al millor espectacle per a públic familiar 2021; la reconeguda Kariguri de la companyia Giramagic i El petit Dalí i el camí cap als somnis, de la Plataforma Viu el teatre. 

Les entrades es posen a la venda el 14 de setembre.