L’arquitectura anònima prèvia a la industrialització que Francesc Català-Roca va captar durant els seus viatges per Espanya centrarà una de les activitats més destacades del Col·legi d’Arquitectes a Girona pels propers mesos. D’entre les més de trenta propostes culturals que la Demarcació de Girona del COAC oferirà aquesta tardor sobresurt l’exposició Francesc Català -Roca. Arquitectures sense pedigrí, que a partir del 25 de setembre mostrarà seixanta instantànies del fotògraf que recullen els darrers espetecs de la vida al camp.
La mostra, emmarcada dins l’Any Català-Roca, recull imatges captades entre 1950 i 1970, durant els seus viatges per il·lustrar guies regionals, «retalls d’una Espanya endarrerida, preindustrial, però que contenia aquell esperit allunyat de la mecanització que s’estava reivindicant des de l’arquitectura», segons el comissari de la mostra, l’arquitecte Moisés Puente.
També en l’apartat d’exposicions, a la delegació d’Olot s’hi instal·larà la mostra resultant de la Beca ENFooCA 22-23 Premis Arnau Bartrina Luque en la qual Celia Moreno i Candela Sánchez, dues artistes especialitzades en fotografia i en la creació de llibres i mitjans impresos, capten i relacionen els tossols i el seu entorn amb tot d’objectes naturals i artificials.
La programació cultural del COAC es completa amb conferències, itineraris, jornades professionals o la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció en col·laboració amb l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.