El Govern farà circular una cabina de ràdio mòbil per tot Catalunya perquè tothom pugui participar en el pòdcast «més gran que s'ha fet mai en català». L’activitat, que s’emmarca en la campanya de la Queta «Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure!» la van presentar ahir la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, des de la plaça Catalunya de Barcelona. «Volem que la gent utilitzi el català en tots els àmbits», va defensar Garriga, que va afirmar que «l’objectiu de la campanya és que entre tots demostrem que el català és divers, té molts accents i és útil per a tothom».

Un cop dins de la cabina, la persona participant podrà escollir 4 opcions segons el seu nivell de català i les seves preferències: participar en una entrevista radiofònica, on la Queta fa preguntes relacionades amb la relació d'aquella persona amb el català; practicar la llengua en una conversa on la Queta ha d'anar a comprar ingredients per fer una paella; fer un karaoke amb la cançó Començar, que els Tyets, les Marala i el Kelly Isaiah han interpretat per a la campanya; o bé do-nar una mostra de veu per al projecte AINA. Després de l'enregistrament, cada participant rebrà la seva pròpia gravació al mòbil i, un cop la cabina hagi acabat el seu recorregut, es crearà un pòdcast amb una selecció de totes les veus participants.

La primera cabina de pòdcasts es va estrenar ahir a Barcelona, i posteriorment rodarà visitarà, per ordre del recorregut, Sabadell, Terrassa, Manresa, Igualada, Tàrrega, Reus, Tarragona, Tortosa, Lleida, Tremps, Girona, Figueres, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.