El Teatre de Lloret dedica un cicle al director Xavier Albertí. L’equipament reivindica la trajectòria del lloretenc, un dels noms més sòlids de l’escena catalana, amb la programació de tres propostes dirigides per Albertí. «Hem trigat molt a programar-lo i dedicar-li l’espai que creiem que ha de tenir a Lloret», explica Amaranta Gibert, directora del Teatre.

El cicle inclourà La mala dicció, de Jordi Oriol; El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc i Havaneres: els catalans a Cuba, una conferència concert amb Alejandro Bordanove i Xavier Albertí.

En total, la nova temporada d’arts escèniques de Lloret inclou 22 propostes de teatre, música, dansa i circ. Fitzroy, de Jordi Galceran i Jordi Belbel; Els secundaris, de Pirates Teatre o Bèsties, amb Marta Marco són alguns dels espectacles que passaran per Lloret en els pròxims mesos. També ho faran Els colors de Duke Ellington, l’aventura teatral i musical de Cascai Teatre amb la Girona Jazz Project; Meta, un monòleg documental de Cicuta o Orpheus, un espectacle d’Insectotròpics entre la performancei el concert que servirà per acomiadar la Capital de la Cultura Catalana.

El Lloret Espai Off, el cicle d’espectacles no convencionals, inclourà Una casa en la montaña i Iaia de Mambo Project.

Pel que fa a la dansa, el protagonista serà Miquel Barcelona, que durà a Lloret el premiat espectacle Rojos i oferirà una conferència i un taller; mentre que Homenaje serà la proposta destacada de circ i el nou espectacle de la pallassa La Bleda, Com els pingüins, la de la programació familiar.