El Lluèrnia, el festival de foc i llum d’Olot, se celebrarà el 10 i 11 de novembre amb un recorregut que convida redescobrir espais com l’Eixample Malagrida. Després de celebrar-se a la ribera del Fluvià o al barri de Sant Miquel, enguany l’itinerari anirà de la Casa Vayreda fins al parc Nou, passant pel passant pel Museu dels Sants o el pavelló esportiu. L’esdeveniment, però, també tindrà instal·lacions en punts clau de la ciutat com la plaça Major, l’Hospici o les Residències. 

L’edició d’enguany, seguint amb el format de l’any passat, començarà el dia 10 amb l’encesa de les instal·lacions de llum i el 11, s’encendran les de foc. A més, abans i després hi ha activitats paral·leles com ara exposicions o conferències. 

Els Hortolans de la Llum d’aquesta edició seran Nua Arquitectes, amb la instal·lació Ritual a la Casa Vayreda. «Ritual és un cultiu al·legòric que construeix un lloc. Un hort de llum que redefineix l’espai, un refugi, una plaça, una estança. Una acció mínima, un camp de fesols abstracte i eteri que es confronta amb la presència sòlida i dominant de la Casa Vayreda», expliquen els organitzadors.

La convocatòria artística d’enguany va rebre més d’una cinquantena de propostes, de les quals la comissió organitzadora n’ha escollit quatre que se sumen a la vintena d’instal·lacions que formen part del recorregut. 

El Lluèrnia també comptarà un any més amb la col·laboració de les escoles de primària i secundària de la Garrotxa, amb dues propostes de grans dimensions que s’exhibiran al Parc Nou, i la implicació d’entitats com ara l’Escola d’Art o la Xarxa Transversal. 

El Teatre Principal d’Olot també hi contribuirà amb l’espectacle Ciutat d’ombres, resultat d’un taller previ organitzat per Com Un Llum amb l’alumnat de segon de primària.