El cinema Truffaut de Girona oferirà un cicle "excepcional" dedicat a Stanley Kubrick, amb la retrospectiva més completa que s'ha exhibit mai a Girona del director. El cinema gironí projectarà nou de les dotze pel·lícules del cineasta, del 9 d'octubre a l'11 de desembre, amb títols com 2001: una odissea a l'espai, Lolita o El resplandor.

Es tracta del darrer cicle de l'any de la FilmoTeca de Catalunya. Després d'anys en què les obres de Kubrick eren molt difícils de veure en pantalla gran per problemes en els drets d'exhibició -moltes van quedar durant molt temps descatalogades-, finalment bona part de la seva filmografia torna a estar disponible amb còpies remasteritzades digitalment de màxima qualitat.

El cicle s'inicia el dilluns 9 d'octubre amb dues sessions de Camins de glòria, l'adaptació cinematogràfica de la novel·la d'Humphrey Cobb protagonitzada per Kirk Douglas, un film que destaca pel gran missatge antibèl·lic i pel retrat de la vida dels soldats dins les trinxeres durant la 1a Guerra Mundial.

El cicle continuarà amb Lolita (16 d'octubre), Dr. Strangelove (23 d'octubre), 2001: Una odissea de l'espai (6 de novembre), La naranja mecánica (13 de novembre), Barry Lyndon (20 de novembre), El resplandor (27 de novembre), La chaqueta metálica (4 de desembre) i Eyes wide shut (11 de desembre).

Es programaran dues projeccions de la majoria de les pel·lícules excepte en el cas de Lolita, Barry Lyndon Eyes wide shut, que tindran projecció única per la seva llarga durada. La majoria de les sessions seran numerades i es posaran a la venda entrades anticipades a partir del pròxim divendres 29 de setembre a les 12 del migdia. 

El Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona està preparant actes paral·lels a la celebració del cicle, dels quals se'n farà difusió pròximament.