L'Enlace Art in Progress de Serra de Daró inaugura aquest dissabte (18.00) la seva primera exposició fotogràfica, PhotoEnlace'23, una quàdruple proposta. Fins a finals de desembre, acull obres de Michael Dunev, Duaita Prats, Brume i Maria Alzamora, quatre artistes de quatre generacions diferents per plantejar un diàleg entre ells, en el que serà, diuen els seus responsables, l'inici d'una llarga llista de mostres dedicades a la fotografia.

El fotògraf Michael Dunev, resident a Torroella de Montgrí, es dedica des dels anys 70 a captar i recollir amb la seva càmera allò que ell anomena els «instants irrepetibles». A l'espai d'art liderat per Toni Álvarez de Arana hi mostrarà, entre altres treballs, una sèrie fotogràfica dedicada a les cabanes de la Gola del Ter.

La garrotxina Duaita Prats presenta Under my skin, el seu projecte més íntim: una sèrie de treballs amb base fotogràfica però tot peces úniques i sense possibilitat de repetició.

Brume -el nom artistíc de la francesa Clarie Cayla, resident a Terrades- exhibeix obres que pertanyen a dues sèries recents: una escenifica retrats, centrant-se en la dimensió ucrònica de personatges quotidians, mentre que l'altra, a partir de la singularitat de cada personatge, intenta aparellar-lo amb algú que no necessàriament és del mateix temps o espai.

Pel que fa a Maria Alzamora, exposa El gest mínim, la sèrie que li va valdre el premi de fotografia de la Fundació Vila Casas el 2020, un estudi acurat de la nostra relació amb el cos a partir del moviment de diferents ballarins.