Mor l'activista cultural palafrugellenc Lluís Molinas

Va ser actor, periodista, escriptor, editor i col·leccionista

Lluís Molinas.

Lluís Molinas. / Marc Martí Font

Redacció

Redacció

Lluís Molinas i Falgueras, referent de la cultura popular de Palafrugell i de la Costa Brava, va morir dimecres als 89 anys. Va ser activista cultural, actor, periodista, escriptor, editor i un col·lecionista incansable. Amant del teatre i del cinema, va ser cronista del boom turístic de la Costa Brava. Al llarg de la seva vida va publicar diferents llibres dedicats a la Costa Brava i al cinema. El darrer, va ser "Tot recordant", que agafava el títol del programa que presentava a TV Costa Brava, i en el qual explicava anècdotes de personalitats que va conèixer i entrevistar, com ara Anthony Quinn, Rock Hudson o Liza Minnelli.

Com a periodista, va ser dels primers en entrevistar Salvador Dalí. Durant anys va ser coordinador de la Revista del Baix Empordà i va col·laborar en programes de televisió i ràdio.

L'any 2021, Molina va cedir el seu fons documental a l’Arxiu Municipal de Palafrugell, que destava la importància dels documents relatius a la seva activitat en el món del periodisme, el teatre i el cinema, però també, aquells relacionats amb la història de Palafrugell.

Molinas va rebre l'any 2013 el Diploma al Mèrit Ciutadà de Palafrugell, i l'any 2021 va ser reconegut com a Palafrugellenc de l'Any.

La cerimonia en la seva memòria se celebrarà aquest dissabte a les 12 del migdia a l'església de Palafrugell.