Cataloguen el fons del pintor Josep Niebla

El llegat de l'artista, amb un miler d’obres propietat de la Generalitat, ha quedat recollida en una publicació endreçada per temes 

Alba Carmona

Alba Carmona

L’extens llegat del pintor gironí Josep Niebla (Tetuan, 1945 - Girona, 2021) ja és d’abast públic gràcies a un nou catàleg que ajuda a entendre la trajectòria de l’artista, oferint un recorregut exhaustiu per sis dècades de creació i compromís. Niebla. Catàleg del fons de la Generalitat de Catalunya, que s'ha presentat aquest dijous a la Casa Solterra de Girona, recull 1.029 obres, entre pintures, obra gràfica, esbossos i documentació de l’artista, de qui l’any 2020 la Generalitat de Catalunya va adquirir els fons artístics i personals.

D’aquest fons s’han incorporat obres al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al d’Història de Girona i al Museu d’Art de Girona, mentre que la documentació és a l’Arxiu Històric de Girona i la biblioteca, a la Carles Rahola. 

La publicació, disponible també en format digital, vol oferir una visió àmplia de l’univers creatiu de Niebla, acompanyant el mer registre d’una anàlisi de l’historiador de l’art i crític de Diari de Girona, Eudald Camps, que ha optat per una lectura temàtica i no cronològica de la basta obra del pintor.

El catàleg posa llum a les etapes i sèries creades per Niebla, com les estampes africanes o els famosos mars, des dels seus inicis a Tetuan i fins a l’Empordà.