L’Istiu de Castelló d’Empúries assoleix un 88% d’ocupació

La quarta edició del festival empordanès frega els 3.000 espectadors

El concert de Marco Mezquida a la basílica.

El concert de Marco Mezquida a la basílica. / Festival Istiu

DdG

El festival Istiu ha reunit 2.956 espectadors a Castelló d’Empúries i Empuriabrava i ha registrat una ocupació mitjana del 88,01%, la millor de la seva història, segons els organitzadors. Entre els concerts que han completat l’aforament hi ha els de Blaumut, The Gramophone Allstars Big Band, Roger Mas i els empordanesos Penélope. 

En quatre edicions, el festival ha consolidat la seva proposta de concerts de petit format en espais patrimonials de gran bellesa i protagonitzats per cantants i bandes catalanes. D’aquesta edició, cal destacar especialment el concert del pianista Marco Mezquida que va oferir una actuació irrepetible a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries situant el seu piano al centre d’una platea circular. A destacar també actuacions de petit format com la de Gemma Humet al Claustre del Convent de Santa Clara.

Segons les dades de l’organització, el festival ha atret públic de 182 poblacions diferents, principalment de l’Alt Empordà i de les comarques gironines però també de moltes ciutats de la demarcació de Barcelona. Concretament, tres de cada quatre espectadors, el 74,77%, eren veïns de poblacions gironines, mentre que el 22,16% del públic provenia de municipis barcelonins.

Els habitants de l’Empordà són els espectadors més majoritaris amb el 61,85% del total. Els veïns de Castelló d'Empúries i Empuriabrava són els més nombrosos, amb el 27,94%. Les altres poblacions empordaneses que més públic aporten són Figueres (8,67%), Roses (3,85%) i Sant Pere Pescador (1,73%).