Josep Canals exposa escultures de gran format al Castell de Foixà

L’escultor de Casavells presenta a «Les parets parlen» una vintena de peces amb la cinta de Moebius com a punt de partida 

Una de les obres de Canals exposades al Castell de Foixà.

Una de les obres de Canals exposades al Castell de Foixà. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

L’escultor Josep Canals exposa al Castell de Foixà Les parets parlen, una sèrie d’escultures de gran format que es podrà visitar els caps de setmana de juliol i agost. Organitzada pel mateix castell, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Foixà, el Jovent de Foixà i la galeria Enlace Art de Serra de Daró, és la primera mostra d’aquest estil que acull la construcció, iniciada la segona meitat del segle XIII i amb unes vistes privilegiades sobre la plana de l’Empordà.

Josep Canals hi presenta una vintena d’obres, la majoria de grans dimensions, que recullen treballs dels darrers trenta anys d’ofici. 

A partir del concepte de la banda de Moebius, una superfície amb una sola cara i costat, l’artista treballa diferents materials com el marbre, la pedra, el ferro o la fibra.

Canals va arribar a l’Empordà de la mà de Marcel Martí, ja fa més de quaranta anys, i viu i treballa a Casavells, en companyia de la també escultora Núria Efe.

L’escultor serà, de fet, un dels protagonistes de l’estiu cultural a l’Empordà, amb obres al Castell de Foixà, la mostra TramuntanArt del Port de la Selva, l’exposició Entre obres a l’Espai Carmen Thyssen del monestir de Sant Feliu de Guíxols, la galeria Enlace Art de Serra de Daró i al conjunt escultòric de l’hotel Molí del Mig de Torroella de Montgrí.