Chanel, Vicco, The Tyets, Guillem Gisbert i Mushkaa actuaran a l'Acústica

La 21a edició se celebrarà del 29 d'agost a l'1 de setembre en tres escenaris al centre de Figueres

Un dels concerts de l'Acústica, l'any passat.

Un dels concerts de l'Acústica, l'any passat. / Gaspar Morer

Alba Carmona

Alba Carmona

Una trentena d’actuacions gratuïtes d’artistes com Chanel, Vicco, Mushkaa, The Tyets o Guillem Gisbert ompliran Figueres en la 21a edició del festival Acústica. La cita, que se celebrarà del dijous 29 d’agost al diumenge 1 de setembre, també comptarà amb artistes com Julieta, Els Amics de les Arts, La Ludwig Band, Zetak o Figa Flawas amb el repte d’igualar els 120.000 assistents que va reunir l’any passat.

La cita, que es presenta com «el gran aparador pop del país», manté l’aposta per la música en català, que ocupa el 90% del cartell, segons els organitzadors. Ho fa amb una combinació d’artistes catalanes de projecció internacional, com ara Vicco i Chanel, que farà a Figueres una de les seves úniques presentacions del disc Agua a Catalunya; dels «grups del moment»; dels «grups de sempre», com presenta a Els Amics de les Arts, Guillem Gisbert o Gertrudis, que han triat Figueres pel seu comiat de les comarques gironines, i «apostes» com ara La Ludwig Band, Mama Dousha i Maria Jaume.

Alguns dels artistes que integren el cartell, reunits aquest dimecres a Barcelona.

Alguns dels artistes que integren el cartell, reunits aquest dimecres a Barcelona. / ACN

En el cas dels «grups del moment», és a dir, els principals exponents de la música urbana en català,  repeteixen actuació al certamen respecte l’any passat Figa Flawas, Julieta, The Tyets o Mushkaa. Aquesta vegada, però, Irma Farelo actuarà a l’escenari principal i com una de les caps de cartell.

L’Acústica tornarà a comptar amb Figueres Urbana, una mostra que des de fa tres anys dona veu a nous talents de la música urbana empordanesa. Sota la direcció del discjòquei i productor Maken Row, enguany inclourà artistes originaris de Romania, Rússia o Guinea Bisau, per «visibilitzar la multiculturalitat de la capital empordanesa».

La quota local també quedarà coberta amb músics emergents empordanesos com el cantautor Aitor Palezuelo o Vittara, el trio del figuerenc Oriol Darnes.

Pel que fa a l’Acustiqueta, la programació diürna i familiar, inclourà les actuacions de Dàmaris Gelabert, Ambauka i Di-Versiones.

El festival repartirà els concerts entre la plaça Catalunya, la Rambla i la plaça de la Palmera. Com ja ha fet en les darreres edicions, per intentar modular l’afluència de públic al rovell de l’ou, la programació de caps de cartell serà esgraonada i es repetirà el dispositiu de seguretat que limita l’accés a la rambla a 11.000 espectadors. 

A la presentació del cartell d’enguany, l’Ajuntament de Figueres ha aprofitat per recordar que dona tot el seu suport al festival, que genera un impacte de més de tres milions d’euros per al municipi.