El president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar ahir que amb la mort de Carles Fontserè, «Catalunya acaba de perdre un dels seus grans homes» i va destacar la trajectòria de l´artista, tant «en la defensa de les llibertats i contra l'opressió i la intolerància», com «en el camp artístic».

Montilla va recordar que Fontserè «va combinar la seva capacitat creativa amb el compromís polític i social, sobretot durant la república i la guerra civil» i va destacar que, més recentment, l'artista va tenir una actitud molt activa «en la lluita pels anomenats papers de Salamanca o papers de la dignitat».

«Justament la dignitat fou una qualitat que mai no va perdre, fos a Catalunya o durant els anys de l'exili», va reblar el president català.

La Comissió de la Dignitat

D´altra banda, el portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, va lamentar la mort del cartellista, tot recordant que va ser un dels lluitadors per al retorn dels arxius de Salamanca a Catalunya i que va representar a tots els cartellistes en aquesta lluita. Cruanyes va dir que encara hi ha cartells de Fontserè i d'altres cartellistes de la Guerra Civil que encara es mantenen a l'arxiu de Salamanca i encara no han tornat a Catalunya.