Vuitanta persones cantant jazz, blues, soul i clàssics de la música americana acompanyats d'un quartet de gospel-jazz, amb la secció de metall de La Selva Big Band, scratching en directe i, per primera vegada a tot l'Estat, treballant conjuntament amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

Així serà la propera actuació de la formació Gospel Viu!, anomenada The Gospel Xperience in simphony, que tindrà lloc a l'Auditori de Girona el dia 20 d'octubre.

Amb un repertori apurat, el concert proposat com un certamen especial pretén oferir una nova fórmula d'alta qualitat vocal, tècnica, musical i escènica sense deixar de banda en cap moment l'esponteneïtat, energia i impuls amb què sempre s'ha identificat la formació.

Gospel Viu! va nèixer l'any 2004 a Palafolls amb l'objectiu de retre un homenatge particular a les nombroses generacions d'intèrprets que sentien un amor immens cap a la música; aquelles generacions que al llarg dels anys han anat escampat un missatge de llibertat, pau i d'unió entre cultures. El mateix missatge que la formació catalana reprodueix a partir de la utilització de les mans, veus i ritmes del cor. Un estil propi i característic que es nota sobre l'escenari.

Tot i que el grup es troba composat per persones no professionals en l'àmbit del cant, la formació compta amb veus de solistes i cors destacats a més de posseir una trajectòria interessant havent actuat en el 15è anviersari Festival de Jazz i Blues a Roses, al III Festival (A)phonica en el Palau de la Música Catalana i fins i tot haver estat escollits per compartir escenari amb un grup mític en l'escena del gospel mundial com és The Golden Gate Quartet liderats per Clyde Wright.

Tot i així, aquesta vegada han decidit trencar esquemes amb un espectacle més dinàmic i flexible on apareixeran versions actuals dels negro spirituals , gospel populars i tradicionals i peces d'autors moderns on és combinaran cors, solistes i músics.

A més es té previst fer una repetició de l'espectacle el 10 de novembre del 2007 on s'enregistraria un DVD i un CD. No obstant la banda ja disposa d'un treball en format reportatgeamb el nom de Marching´to Freedom produït i realitzat per Lantana Films sota la direcció de Manel Buch. Aquest espectacle arriba avui a Blanes i es podrà veure també el 24 de novembre a Riudarenes.

Gospel Viu! va iniciar a mitjan 2006 un projecte: Gospel sense fronteres en el qual es pretén iniciar un treball solidari en benefici de totes aquelles institucions i organismes no governamentals que lluiten per una societat millor. El missatge que rau, en definitiva, és aquell que es troba en la seva pròpia música.