El 1990 Joel Schumacher, en aquell moment un cineasta que donava més alegries que misèries, estrenava Línea mortal, un film fantàstic amb vocació de culte sobre un grup d´estudiants de medicina que, amb l´objectiu de descobrir si hi ha vida més enllà de la mort, se sotmetia a un experiment que consistia a «matar-los» durant uns pocs minuts per poder viure a la seva pròpia pell què hi ha a l´altre costat. Amb el pas del temps, el seu record ha quedat un pèl deslluït, entre d´altres coses perquè el gust del cineasta per l´esteticisme avortava gran part del seu potencial narratiu. Però tenia un esplèndid repartiment (encapçalat per Julia Roberts, Kiefer Sutherland, Oliver Platt i Kevin Bacon, ni més ni menys), unes atmosferes malsanes i, sobretot, els seus moments de pur terror, que era el que la situava en una òrbita diferent d´altres productes de l´època. 27 anys després, el proper mes d´octubre, s´estrenarà un remake amb idèntic títol original, Flatliners, però que a Espanya portarà la imaginativa traducció de Enganchados a la muerte (!).

Dirigida per Niels Arden Oplev, autor de la trilogia Millenium original i d´alguns capítols de la sèrie Mr. Robot, aquesta nova versió respecta el punt de partida del film del 1990, tot i que introduint alguns matisos propis de l´era digital, però fa pinta de centrar-se molt més en les conseqüències de l´experiment que no en les tensions entre els personatges, que era el que convertia Línea mortal en un thriller amb una certa personalitat pròpia. El remake redunda, doncs, en el suspens posterior als intents dels protagonistes de saber què ens espera després de la mort, i a més ho fa jugant amb alguns trucs de posada en escena que recorda alguns títols fonamentals del cinema de terror actual.

El seu interessant repartiment està format per Ellen Page, Nina Dobrev, Diego Luna, James Norton, Charlotte McKinney, Kiersey Clemons i Kiefer Sutherland, l´únic membre del planter original que apareix (tot i que breument) a la pel·lícula.

Per cert que el seu guionista, Ben Ripley, va ser l´autor de la magnífica Código fuente, o sigui que podem tenir esperances que Enganchados a la muerte assoleixi quotes d´interès que el seu tràiler no apunta.