Malgrat que s’hi va començar a esquiar a principis del segle XX, la història de l’estació d’esquí de la Molina arrenca de manera oficial el 28 de febrer del 1943, fa 75 anys, amb l’obertura del primer teleesquí d’Espanya a les pistes de Fontcanaleta. A continuació apareixen altres dates i esdeveniments que han resultat especialment significatius per a la història de l’estació d’Alp.

- 1840/1950: Es comença a esquiar als països escandinaus des d’un vessant esportiu, i no només com a mitjà de transport.

- 1908: S’importa l’esquí com a esport a la Molina i a Núria, de forma rudimentària i per a classes benestants.

- 1912: Se celebra la primera prova internacional en una la Molina encara amb mitjans arcaics.

- 1922: S’inaugura el primer tren, el ferrocarril entre Ribes i la Molina, i a final del mateix any, de Puigcerdà a la Molina. D’aquesta manera l’estació guanya molt en popularitat, amb més facilitat pel que fa als accessos.

- 1925: S’obre el Xalet de la Molina del Centre Excursionista de Catalunya (CEC). El CEC fou una autèntica institució al país, a més del principal impulsor d’aquests esports d’hivern. El 1940 s’hi instal·là el primer servei d’assistència mèdica per a accidents esquiant. El famós edifici, primer allotjament de la Molina, encara es conserva i s’intentarà recuperar-lo en els pròxims anys com un hotel de 100 places.

- 1928: Es construeix el primer trampolí per fer salts de llargada, tot i que era molt petit.

- 1936: Es crea el primer regiment de muntanya, que buscava protegir les muntanyes pirinenques i es formava al Xalet de la Molina. Desapareix l’any següent, a causa de les condicions de la guerra civil, tot i tenir uns 2.000 membres.

- 1943, neix l’estació de La Molina: S’inaugura La Molina com a primera estació d’esquí de tot l’Estat, amb l’arribada del primer teleesquí el 28 de febrer. L’afició a l’esquí comença a derivar cap a un negoci per al sector i per a la zona.

- 1944: El CEC crea la primera escola oficial d’esquí de l’Estat.

- 1944, arriben els telecadires: Un altre moment important és l’arribada del primer telecadira. El segon arriba al cap de dos anys i aquest ja comunica directament amb l’estació ferroviària.

- 1951: Es renova el servei mèdic, més modern i avançat, amb servei de raigs X.

- 1954: S’expandeix l’àrea esquiable de l’estació, gràcies a l’arribada del telecabina de dues places.

- 1955: Primeres proves destacades; s’hi celebra el primer Campionat Internacional d’Esquí, que combina eslàlom i descens, organitzat per la Federació Internacional d’Esquí, la FIE.

- 1984: S’inaugura el primer telecadira de quatre places de tot l’Estat.

- 1985, l’entrada d’FGC: La Generalitat es queda l’estació d’esquí de la Molina, a través de l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els responsables de l’estació asseguren que «era un gran actiu econòmic per a la gent de la zona i per a l’àrea de Barcelona i, tot i no estar realment en un moment delicat, l’adquisició és molt beneficiosa, entre altres coses perquè evita que l’estació quedi arcaica i porta millores, més infraestructures i millors comunicacions. Els canvis també es noten en la plantilla, ampliada i renovada, amb molta gent de la zona».

-1999: S’estrena el nou telecabina Alp 2.500, que unia La Molina i Masella, i s’amplia l’àrea esquiable cap a la Tosa, recuperant així pistes que abans dels anys trenta es coneixien com a SuperMolina.

- 2008: L’estació acull la Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí, la primera estació pirinenca de fer-ho. Arriba del bracet de noves millores a l’estació.

- 2011: S’hi celebra la Copa del Món de Snowboard.

- 2013: S’hi celebra la Copa del Món per a Discapacitats.

- 2017: La Molina aconsegueix la millor temporada de la seva història, amb 330.00 visitants.

- 2018: La Molina celebra el seu 75è aniversari, amb diverses activitats i bona salut, després d’uns anys patint els efectes de la crisi econòmica.