Marc Ribas va néixer a la Clínica l'Aliança de Girona el 17 d'abril del 1976, però va viure poc temps a la ciutat: «El meu pare treballava a la Catalana Occident i el van enviar cap aquí, i érem aquí quan vaig néixer». Quan l'avui cuiner tenia dos anys la família es va tornar a traslladar, i malgrat que en els anys posteriors va viure en altres indrets de Catalunya, sempre va mantenir els vincles amb les comarques gironines: «Amb Girona i la seva província hi he tingut sempre molt a veure perquè els meus padrins són de Cassà de la Selva, i les filles han treballat sempre a Girona. Hi vinc cada any a passar una setmaneta per veure la ciutat, perquè tot i que només hi vaig néixer, me'n sento molt, de Girona...»

La connexió gironina de Marc Ribas arriba també a Tossa de Mar: «Els meus padrins no són familiars però és com si ho fossin, per entendre'ns, són els millors amics dels meus pares. I com que ells tenien casa a Tossa de Mar, hi vaig passar tots els estius, des que vaig néixer fins els 15 o 16 anys... Cada estiu érem allà. És cert que després va arribar un moment que ja no tenia ganes d'anar amb els pares a Tossa, i tenia ganes de fer altres coses, però més tard, d'adult, i de pare, de fet, hi he volgut tornar perquè vull que la meva filla visqui aquella Tossa que jo vaig conèixer»./A.P.B.