La model, cantant i actriu Amanda Lear, una de les muses de Dalí als anys 60 i 70, publicava dijous al seu compte d'Instagram una imatge que la mostrava, molt jove, al costat de Kirk Douglas. En el text que acompanyava la fotografia explicava que havia estat captada durant un dinar a Cadaqués quan ella només tenia 20 anys. Era, evidentment, un altre testimoni del pas de l'actor per la Costa Brava aquell estiu del 1970.

La publicació d'Amanda Lear (d'origen oriental però nacionalitat francesa) va cridar l'atenció de la periodista Sylvain Merle, de Le Parisien, que la va trucar perquè li expliqués si tenia més records d'aquella dies. I en tenia. La model, retirada actualment a la Provença (tot i que continua participant en esdeveniments socials), explicava en una entrevista amb el rotatiu que quan va conèixer la mort de Douglas li va venir al cap aquella foto: «És extraordinari, la vaig trobar. Era Cadaqués. Jo estava amb Salvador Dalí, tenia la meva habitació a casa seva, vaig passar l'estiu allà».

També hi va passar bona part de l'estiu l'equip de rodatge de la pel·lícula La luz del fin del mundo: «Tota aquella petita companyia es va passar tres setmanes filmant a Cadaqués; van filmar escenes de pirates i vaixells a l'aire lliure i, per descomptat, van venir a veure a Dalí, molt intrigats». L'artista, segons la seva musa, també es va mostrar «molt groupie»: «Havia treballat a Hollywood i de seguida que va saber que Kirk Douglas i Yul Brynner eren allà, va voler convidar-los a sopar. I es va fer fotos amb ells, i en va penjar a les parets de casa...».

Amanda Lear era molt jove, quan va conèixer Kirk Douglas: «Tenia 20 o 21 anys. I imagina't trobar-te amb Kirk Douglas, especialment des que l'havia vist fent de Van Gogh Per a mi és segurament aquesta la pel·lícula que més recordaré d'ell». Sobre la personalitat de l'actor, el defineix com senzill i amable: «Com totes les grans estrelles, va ser molt senzill. Les grans estrelles que he conegut són les persones més senzilles, les millors i més educades». En la conversa d'aquell dinar explica que van parlar del rodatge a Arles precisament del film sobre Van Gogh, dirigit per Vincente Minnelli.

Però les millors anècdotes que rememora Amanda Lear tenen a veure, és clar, amb Salvador Dalí. «Un dia que la gent de la pel·lícula va venir a casa seva a menjar va demanar a la seva cuinera, Paquita, que preparés llagosta amb cacau. Com feia sempre per impressionar la gent que passava per allà, Dalí va oferir aquesta especialitat catalana que va sorprendre tothom. Tots deien Dalí, és surrealista, però òbviament ell no ho havia inventat...».

També fa memòria de quan Kirk Douglas li va demanar si li podia aconseguir porros, la qual cosa acabaria molestant Dalí: «En veure que jo sortia amb joves de Cadaqués, Douglas em va demanar si li podia aconseguir alguna cosa per fumar, 'petards'. En aquell temps n'hi havia molts, al poble, era el període hippie, la pau i l'amor, i a la nit tots els joves de la vila eren a la platja fumant 'petards'. Jo no en consumia -continua relatant la model- però li vaig respondre que sí i li vaig demanar a un jove del poble que me'n donés un parell per a en Kirk Douglas». Però quan Dalí ho va saber, es va indignar: «Estava boig d'ira perquè era molt anti-drogues, malgrat el que la gent pugui pensar, i li molestaven les persones que en prenien, ho trobava lamentable».

En tot cas, després de riure d'aquella escena, l'antiga musa daliniana precisa en l'entrevista que «en realitat es tracta d'una petita anècdota, això no vol dir que en Kirk estigués prenent drogues, en aquell moment tothom fumava un petit 'petard' a la nit...». «No poseu que Amanda Lear era la traficant de Kirk Douglas, eh!», acaba demanant, fent broma, a la periodista de Le Parisien.