Si vols saber quins són els 79 productes guanyadors de la 4a edició del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent visita’ns a: http://www.gironaexcellent.​cat

Els productes de Girona Excel·lent

Anxoves Callol

Els productes de Girona Excel·lent

i Serrats-L’Escala

Fill de J. Callol Serrats, SL

www.callolserrats.com

Què seria un vermut sense olives? Les olives del vermut s’esperen farcides d’anxova. Fill de J. Callol Serrats, una empresa familiar dedicada a la salaó d’anxoves des del 1847, les farceix amb bocins d’anxova de l’Escala, de sabor marí iodat. Agafa olives de la varietat mançanenca i les farceix a mà, una a una, amb el filet d’anxova elaborat i dessalat a la manera ancestral.

Doskiwis Brewing

Dos Kiwis Brewing, SL

www.doskiwisbrewing.com

El 2019, tres anys després de fundar Dos Kiwis, Judit Piñol, del Baix Empordà, i Michael Jones, de Nova Zelanda, van obrir la fàbrica amb zona de tast, un atractiu pub cerveseria en plena natura. La cervesa IPA és tèrbola, de color taronja clar, amb aromes fresques d’aranja, llima i fruita tropical, que en boca apareixen acompanyades de tons resinosos.

Carnisseria Gironell

Joan Gironell

www.gironell.cat

El fuet dolç és l’embotit més distintiu de la carnisseria gironina. És una llaminadura elaborada amb una barreja d’espatlla de porc, sucre, sal, pela de llimona ratllada i canyella, que es deixa assecar. Per la facilitat de ser consumida a cremadent, ha anat arraconant la botifarra dolça, que calia coure. Joan Gironell, tercera generació d’un negoci que va començar el 1944 al Barri Vell, l’elabora actualment a la plaça del Lleó de Girona.