Si vols saber quins són els 79 productes guanyadors de la 4a edició del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent visita’ns a: http://www.gironaexcellent.​cat

Els productes de Girona Excel·lent

Roicom

Els productes de Girona Excel·lent

Roicom, SA

www.masllunes.es

Roicom elabora aquesta ratafia suau i plena de matisos artesanalment, a partir d’una maceració hidroalcohòlica de nous tendres, herbes aromàtiques del cap de Creus i espècies. La ratafia és envellida un mínim de tres mesos en les botes de fusta que aquesta empresa familiar, amb una tradició licorista des del 1875, conserva al mig de Garriguella.

Gin Nut

Arbenig 2012, SL

www.ginnut.com

Aquesta ginebra és una london dry gin, ginebra seca, de 40º destil·lada en alambins de coure i sis components botànics: ginebró, coriandre, cardamom, arrel d’angèlica, pela de llimona i romaní. Segons l’empresa, el format de l’ampolla és una aposta pel consum responsable, tant de begudes com d’envasos. Així, l’ampolla és reutilitzable i sostenible, ja que es pot reomplir directament d’uns barrils d’acer inoxidable de 20, 10 o 5 litres que l’empresa cedeix als locals de restauració.

Mooma

Spirits & Plus, SRL

www.spiritsandplus.com

Una empresa artesanal de begudes espirituoses gurmet establerta a la Garrotxa elabora aquest aiguardent a partir de la sidra de les pomes conreades per Mooma a Palau-sator, al Baix Empordà. Un cop han completat la destil·lació, fan envellir l’aiguardent de 40º en botes de roure i botes de xerès. El resultat és una aroma de poma barrejada amb panses i fruites seques, amb retrogust de fruita i del roure de les botes.