La Selva

Els productes de Girona Excel·lent

Joaquim Albertí, SA

Els productes de Girona Excel·lent

www.laselva.cat

El pernil cuit extra Gran La Selva s’elabora amb peces de porc únic, de Selecció Batallé, l’empresa que ha millorat genèticament el Duroc. Empresa familiar fundada el 1917, La Selva està molt especialitzada en productes cuits, amb la voluntat de situar-se en el segment prèmium. Aquest pernil, cuit molt lentament, presenta una gran infiltració de greix intramuscular, que li dona una gran palatabilitat i unes qualitats organolèptiques excepcionals.

Can Bech

GB Artesanos Gastronómicos, SLU

www.canbech.com

La melmelada de tomata és un dels clàssics de l’horta de les comarques gironines, nascuda quan tothom conreava una horta i l’excedent de tomates donava per fer conserves dolces i salades per a tot l’any. Preparada amb fruita tamisada, es cou amb sucre fins que té la textura sòlida. Combina amb recuit i formatge madurat d’ovella, però també amb porc rostit.

La Xiquella de la Vall d’en Bas

La Xiquella Formatges i Turisme Rural, SLU

www.laxiquella.cat

La Xiquella elabora aquest formatge de pasta cuita premsada dura, amb llet crua de vaca de pastura de raça bruna. Té l’escorça rentada i amb un mínim d’un any de maduració. Oriol Rizo i Irma Casas van establir-se el 2014 al Mas El Xiquillo, del veïnat de Vilallonga, a la Vall d’en Bas, on van obrir una casa de turisme rural i van fundar la formatgeria artesana La Xiquella.