Mas Marcè
Recuits de l’Empordà, SL
www.peraladamasmarce.com
La sisena generació d’una família de pastors de Siurana d’Empordà produeix aquesta intensa llet d’ovella de la raça ripollesa, alimentada i criada amb criteris de l’agricultura i la ramaderia ecològiques. A Mas Marcè van apostar per aquesta ovella autòctona, que es caracteritza per ser una raça de poca producció làctica, però de qualitat molt alta.
Tegust
TeGust Nature, SL
www.tegust.com
Pep Mascarós, innovador i renovador del món de les infusions des de fa anys, el 2014 va fundar TeGust a la Bisbal d’Empordà. Aquesta infusió, feta totalment amb herbes de conreu ecològic, n’és un exemple: a la barreja de mentes (sopera, poliol i piperita), hi ha afegit fonoll, calèndula i fulla d’estèvia, que aporta la dolçor necessària a aquestes piràmides monodosi biodegradables d’1,5 grams.
Dolça Abella
Dolça Abella, SC
www.dolcaabella.com
Dolça Abella són una parella d’apicultors transhumants que segueixen els moments òptims de floració de les diferents espècies d’interès mel·lífer, amb l’obrador i la botiga a Crespià, on crien les abelles. Així, dels ruscs del Pirineu han obtingut aquesta relaxant mel de muntanya amb tocs de til·ler de fulla gran. De color ambre clar, té una aroma floral lleugera, de vegetal verd, i records de bàlsam i mentol. En boca, és balsàmica, amb un final amarg i punts àcids.