És filla de José Ballarín, fundador de l’empresa, i esposa de Luis Jordán, el president. Que el seu fill Javier s’hagi incorporat fa dos anys com a adjunt a la direcció la fa «feliç». Obras Especiales és «el fil conductor» de la seva vida.

María José Ballarín és amable, activa i xerraire. Li agrada ser positiva en l’adversitat i es considera pròxima als seus empleats. Aplicada en els estudis, va sorprendre el seu pare quan, potser per rebel·lia, es va posar a estudiar filosofia.

Va decidir fer el seu propi camí i va treballar quinze anys per a una empresa pública en la qual va arribar a ser la responsable de tecnologia en tots els ajuntaments de Navarra. Era una feina per sempre, però ella, inquieta, va estudiar Direcció d’Empreses a l’IESE i va decidir el 2008 que era el moment de bolcar-se en l’empresa familiar.

En el seu temps lliure li agrada fer esport. Surt a córrer un parell de dies a la setmana, fa pilates i li agrada esquiar. Li encanta també viatjar, especialment a l’Àfrica negra. «Si algun dia em perdo, em trobareu allí», assegura somrient.