Diari de Girona

Diari de Girona

Les dades Les tres «insecticides naturals» que solquen els nostres cels

Oreneta

La seva arribada es considera l’anunci de la primavera i és cada cop més primerenca a causa del canvi climàtic. Fa niu en colònies. A Espanya se la pot veure de febrer a octubre. Té el front i la gola vermelles i un collaret negre. Les seves ales són llargues i apuntades i mostren tons blancs a la part inferior davantera. La cua és molt llarga, forquillada i negra.

falciot negre

Representa l’adaptació extrema a la vida aèria: tot el seu cicle vital es pot desenvolupar en vol, excepte la nidificació. Fins i tot pot dormir volant. Cria gairebé exclusivament en zones urbanes, fins i tot en grans ciutats. A Espanya es pot veure d’abril a setembre. És de color marró fosc, gairebé negre, excepte a la gola, que és blanca.

oreneta cuablanca

Tot i que a Espanya és una espècie migradora i hivernal, en els darrers anys s’ha constatat una mínima hivernada al sud-oest de la Península. Al nostre país se la pot veure de febrer a octubre. La població espanyola és la més gran d’Europa. Té un color negre blavós brillant per la part superior i blanc per sota.

Compartir l'article

stats