Diari de Girona

Diari de Girona

Liber muscat 2021

És un vi blanc monovarietal i ecològic elaborat artesanalment a Rabós d’Empordà. Color groc molt elegant i aroma singular que recorda els cítrics i les herbes mediterrànies. Notes florals molt elegants i encisadores que el fan atractiu. En boca és fàcil, rodó i llaminer. Darrera gust persistent i elegant.

Elaborat amb raïm Muscat d’Alexandria ecològic conreat sobre terrenys de pissarra pobres en matèria orgànica. Climatologia propia de la comarca amb hiverns temperats i estius calorosos. Influència de la tramuntana, un vent sec que ve del Nord. Raïms veremats a mà. Fermentació i maceració cinc dies amb les pells per extreure aromes i i posterior repòs en tines d’acer inoxidable. Recomanat per degustar ben fresc, tot sol i amb plats de cuina exòtica.

El celler elaborador: Castelló Murphy està situat al carrer del Pont, 2, de Rabós d’Empordà, dins de la Denominacio d’Origen Empordà. És un celler familiar artesanal que elabora vins ecològics. El celler està situat a la mateixa casa de 400 anys d’antiguitat. Elaboren vins en petites quantitats i edicions limitades. Les vinyes formen part de la propietat. Tots els sòls són de pissarra i algunes també contenen pedres de riu. Els vins es poden definir con vins de caràcter, autèntics i originals. Les etiquetes, molt originals també, son quadres de Juliette Murphy, que es varen fer anteriorment al vi. Elaboren altres vins blancs, rosats i negres, joves i amb criança, amb noms tan singulars com Ixent, Zelavi, Màfora, Samas i Aluca, tots ells de bona qualitat.

Any: 2021

D.O.: Empordà

Raïm: Muscat d’Alexandria

Graduació: 13,5º

Preu aproximat: 12 €

Compartir l'article

stats