"No podem dir que tot seran flors i violes i que ens en sortirem en quatre dies", va assegurar en el marc de les Jornada dels Economistes celebrada ahir a Girona. En una ponència a la Universitat de Girona, Piqué a dir que la crisi financera ha provocat que els bancs no confiïn entre ells i, per tant, cal que l'Estat garanteixi les transaccions bancàries.

Per al president de la companyia aèria, les mesures que ha pres l'Estat davant la situació econòmica "van en la bona direcció" però arriben tard i no es deixaran notar fins a mitjà termini.

Piqué va dir que no es tracta d'una "crisi més" sinó que és una "superposició de crisis" entre les quals hi ha la financera, la immobiliària i la de l'augment de preu de les matèries primeres. Piqué va culpatr els governs de torn de fer una política econòmica "massa expansiva" que ha produït una bombolla. I, segons aquest, la situació encara és pitjor perquè la crisi és global i afecta tots els països.

"No és que els agents econòmics no confiïn en la banca, sinó que els bancs no confien entre ells", va afirmar Piqué, que ha afegit que els bancs han fet males pràctiques i ara no es deixen diners entre ells.

Per això, Piqué va demanar que sigui l'Estat qui garanteixi les transaccions bancàries per tal que els diners arribin ràpid "als qui més ho necessiten", és a dir, a les empreses.