La reunió de Sebastián té lloc demà després que el ministre hagi mantingut diversos contactes, entre ells una reunió a París amb el president de l'aliança Renault-Nissan, Carlos Ghosnm i una videoconferència amb la cúpula de Nissan al Japó, segons fonts de l'empresa.

Ahir Carlos Ghosn va confirmar a París al president català, José Montilla, que el grup nipó estudiarà de forma activa la possibilitat de produir vehicles elèctrics en un futur en la seva planta de Zona Franca de Barcelona.

Aquest estudi se centrarà en el fet que la planta de Zona Franca segueixi sent una de les factories de referència del grup Nissan al món, segons ha explicat Carlos Ghosn al president de la Generalitat, han indicat les mateixes fonts.

Per garantir el futur de les plantes de Nissan a Catalunya -Zona Franca i Montcada i Reixac- s'ha acordat a la reunió de París implementar grups de treball conjunts de Nissan amb les autoritats espanyoles, autonòmiques com a nivell espanyoles.

A més, els alts directius de Nissan Motor Ibérica, filial de Nissan a Espanya, treballaran conjuntament amb la Generalitat per minimitzar l'impacte social del que des de l'empresa es qualifica com a immediats ajustos a la planta de Barcelona, la qual cosa suposarà en principi la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació per a 1.680 treballadors.

Nissan encara no ha presentat l'ERO que es va anunciar fa setmanes i mentrestant els sindicats han iniciat un intens calendari de mobilitzacions.