06 de novembre de 2008
06.11.2008
Conselleria de Treball

El Govern aprova l'ERO temporal a Seat

06.11.2008 | 17:33
Manifestació contra els acomiadaments de Seat.

La Conselleria de Treball de la Generalitat ha dictat avui una resolució per la qual aprova parcialment l'ERO temporal sol·licitat per Seat. Les condicions passen perquè cap treballador pugui ser inclòs en l'expedient sense abans esgotar la seva bossa d'hores, i que existeixi rotació perquè el màxim període que pugui restar a casa sigui de dos mesos.

El fabricant espanyol d'automòbils va plantejar fa un mes suspendre l'ocupació temporalment a 750 persones entre novembre i desembre d'aquest any, així com el mateix nombre de treballadors entre gener i juliol de 2009. Seat va sol·licitar també parar cinc dies la línia 1, fet que afectarà 1.969 persones, i 19 dies la línia 2, amb 1.783 afectats.

La Generalitat ha considerat "justificada" aquesta mesura atenent a les necessitats al·legades per Seat de reduir les seves previsions de producció per adaptar-les a la caiguda de les vendes en el sector.

L'administració ha demanat que, "en la mesura que sigui possible", els afectats per la suspensió puguin apuntar-se voluntàriament. Tots els afectats percebran la prestació d'atur fins a arribar al 80% del seu salari.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha manifestat a Europa Press la seva "satisfacció" per les condicions imposades pel Govern a l'ERO.

Ha destacat especialment l'obligació de Seat de no incloure en l'expedient els treballadors majors de 53 anys --alguna cosa al que ja s'havia compromès l'empresa amb el comitè-- ni als que tenen jornades industrials pendents de compensar.

Com a exemple, Carnero ha dit que, si un treballador té 20 dies positius en la seva bossa d'hores pendents i Seat decideix suspendre-li la feina, haurà d'abonar-li el 100% del salari durant aquests primers 20 dies; a partir dels següents, passarà a acollir-se a les condicions aprovades en l'ERO.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema