La manifestació serà a les dotze del migdia davant la delegació del Govern a Girona. D'altra banda, UGT ha denunciat la 'falta de serietat' de Torraspapel, pel 'ball de xifres' sobre els llocs de treball afectats i la situació d''angoixa' que ha provocat a la plantilla.

Les plantilles de les fàbriques gironines de Torraspapel van rebre ahir a la nit la notícia que l'empresa plantejarà un ERO que afectarà 204 treballadors a la fàbrica de Sarrià de Ter (Gironès), i 9 més del departament d'Ingenieria de la companyia (IACC, també situat en aquesta població). És per això que han decidit convocar per demà una manifestació de rebuig a aquesta mesura, tot afegint-se a la ja organitzada per Aconda Paper, l'altra paperera afectada per un concurs de creditors.

Tant els treballadors de Torraspapel com la UGT de Catalunya denuncien la 'manca de seriositat' de la direcció de la paperera, que ha parlat de xifres molt dispars els darrers dies. I denuncien que ahir van comunicar als treballadors una xifra molt més elevada de persones afectades, un total de 213. La UGT de Catalunya es mostra totalment en contra d'aquesta xifra, i acusa Torraspapel de provocar l''angoixa' i la 'incertesa' entre la plantilla.

La supressió de 213 llocs de treball és, segons l'empresa, una 'mesura urgent' a aplicar, que afectaria concretament a la planta de Sarrià de Ter (Gironès), on actualment hi treballen 328 persones. La resta de centres de treball a Catalunya no es veurien afectats, és a dir, ni l'altra fàbrica a Sant Joan Les Fonts (Garrotxa), amb 290 treballadors, ni els 60 treballadors de les oficines i del magatzem de logística a Barcelona.

Aconda Paper

Aquesta empresa de Flaçà va declarar un concurs de creditors el 6 d'octubre passat per falta de liquiditat per pagar la matèria prima. La UGT de Catalunya, sindicat amb representació majoritària, demana una solució 'urgent' a la situació de l'empresa i de les famílies que en depenen. Els treballadors lliuraran demà divendres un manifest al delegat del Govern a les comarques gironines on demanen la continuïtat de l'empresa i els 240 llocs de treball.