07 de novembre de 2008
07.11.2008
afectarà a un màxim de 1.300 treballadors

La plantilla d'ONO a Catalunya inicia mobilitzacions contra l'ERO

07.11.2008 | 21:24

La plantilla de l'empresa Cableuropa (Grup ONO) a Catalunya es concentrarà dilluns que ve a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per exigir la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que l'operador de cable té previst presentar aquest mateix dia.

ONO va anunciar el mes d'octubre passat la seva intenció de dur a terme un ERO que afectarà a un màxim de 1.300 treballadors a Espanya, el 30% de la plantilla, per fer davant de la crisi econòmica.

Encara es desconeix quin percentatge dels acomiadaments afectarà a Catalunya, on la companyia compta amb uns 500 treballadors, segons el sindicat UGT.

Les mobilitzacions de la plantilla de Catalunya continuaran els pròxims dies 20, 21 i 24 de novembre, amb aturades de quatre hores, i amb dues jornades de vaga de 24 hores a principi del mes que ve (2 i 9 de desembre).

UGT ha recordat que, de tirar endavant aquest expedient, seria el cinquè ERO que la companyia presenta en vuit anys, al llarg de les diferents fusions i absorcions empresarials que ha viscut des de 2001.

El sindicat ha denunciat que l'empresa, presentant aquest expedient, incomplirà un pacte signat el 13 d'abril, segons el qual es comprometia a no utilitzar cap ERO com a mesura de sanejament de l'empresa i que, en cas de necessitat de fer-ho, utilitzaria altres alternatives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema